Tuesday, August 25, 2009

Aku daPat $1000


salam..
saje nk share story aku..actually peristiwa ni berlaku last week..


actually last year my bro kt Jepun ade janji kalau aku score 9A in PMR he will give me $1000..
and aku pun x kesah sgt..sbb aku da tau mmg akan score 9A lah..hehehehehe..xde ar..aku excited ar bile dgr kan..sape x suke 1000 tu?? so Alhamdulillah apabila result PMR kuar seperti yg dijangka I got 9A!!!! caiYok ar..mlompat lompat aku...bukan ape dulu time UPSR dapat 4a 1B jer so skang dapatlah merasa flying colour kan..mase tuh x pk nk mntak my bro satu ribu..cam xsmpai aty jer..cehh bajet aku baek pulak..haha..tp lame2 cam x patut lak x mntak..aku pun wat x malu jer mntak..hehehe..ye ar takut2 t dia buat2 lupa..bukan leh caye..huhu..so aku pun kene ar tunggu dier balik Malaysia..and after a half year finally aku dapat gak $1000 aku...apy bapak arh aku..da xtau nk beli ape..ade idea??hehehe..mungkin bg korg $1000 apelah sgt kan?? ye ar bukan aku x tau korg ni anak2 org kaya..apelah sgt 1000 tuh..antime lah mntak bapak tul x?? tp bg aku ianya suatu yg besar bro..ape2 pun kita mestilah beringat selalu bahawa tanpa izin Allah aku x dapat pun 1000 tuh..rezeki Allah hadir tnpa kita tahu..oleh itu kita hendaklah sentiasa mnjadi org yang bersyukur..Alhamdulillah..

3 comments:

suri said...

bersedekahlah di bulan yg mulia ni..
30% kat anak yatim..
another 30% kat masjid masa gi terawih mlam kang..
another 30% kat..sape2 yg difikirkan patut...
yg tinggal 10%..
10% jer...????
tak pe..90% da ada kat akhirat...

n[a]im p!t[a]L said...

hehe..
insyaAllah...

nasikamad said...

setiap perjuangan pst adew cobaan...
so, bnyk2 knlah berdoa agr diri kite
sntsa dilindungi dr ansr2 yg tdk diingini..
smg berjyew:)!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...