Saturday, April 23, 2011

sEronoknye biLe jaDi cGu =)


ary ni aku dapat mndat dari mY best fren nadirah utk ajar bio kt library....

semalam die msj...

nadira ; naim, esok lib k? kul 9 tau. kalau aku dtg lmbt ko tunggu aku kt depan lib ea.
jgn masuk dulu tau! klu ko dtg lmbt aku yg tunggu ko kt depan tu k.

naim ; hehe..kul 9 ea? ok laaaa..tapi org laki kan. paham2 aje la..


cehh..ntah die paham ke x lah kan..haha..aku nii boleh je dtg awl klu die ckp die akn dtg tepat kul 9..ni dia dah cakap kt aku "klu aku dtg lmbt" haha..mmg aku terus set dlm mind aku..yg esok die dtg lmbt punyer lah..

taPI......

x sgka pulak aku..kul 9 tepat die dah smpai lib! haha...

aku ni ha..die call pun aku kt umah agy tgh sarapan pgi..hu! pekena nasi lemak dulu la pagi2........sorry nad =)

smpai sane jumpe nad..then ade azira sekali..that beautiful gurl..kwn die laaa...
bestfren~ huhu..nmpk lah air muka diorng tuhh..mmg marah sket tggu aku tuu..hehehe..sory yer nad syg..

bermula lah kelas biOlgy f5..nasib baek chapter sng la! ya Allah..4 bulan kot gua x bukak buku biO! besarang sudaaaaa~ heheeheh..nasib baek bab tu.. suppor and locomotion..snG aje laa..aku phm sgt2 sbb ade kene mgena dgn aku kan! hehe..btw ajar dirog sgt seronok..sbb diorg ade minat nk blaja.and aku promise akn bntu diorg as i can..ye laaa...aku xde adik so aku aggap diorg adek2 aku laa...

hhmmm..nad!? want to talk bout this gurl..dis sgt cantik n comel! hehe..

ape2 pun...nad and zera..study smart tau!!!! aku nk korg success k..hopefully diorg paham ape aku aja..haha..yeah!


Wednesday, April 20, 2011

rinduNyer PLKN



dah 2 bULan aku tinggalkan kem.tapi rase rindu kt kem sgt2 mndalam..aku sdeyh kot bepisah dgn mmber2 plkn..especially diana..this gurl yg aku jumpe kt kem.. shes beatiful n cute..dari outside korg tgk..aku berani ckp..korg x kn berani tegor dia..and that one lah yg aku rapat kt kem..shes sum1 specioUl yg korg pun xkn tahU kisah idUp die yg betUl2 wat akU tersentuh hatI..seBab tu aKu x kesaH klu org ngatA belakaNg akU pun abOut us..sBb aku syg sgt kt dia..Tapi kt keM cgu2 sKOng tau..hoho~

dulu kt kem...aku jadI imaM..haha! weLL kisasiAns msTilah kan..smapI ane2 un..most oF kem klu ade kisasian msti jadi imaM..anD acT aKu mk cKp ramaInye perminTAan setiaP mlm utk akU jadi iMam..act akU ni bukanLah budak baek punnn..bg diOrg akU sum1 gifted mmpu mghafal surah yg pnjg2..baca alfatihaH laGu pUn best..sedaNgkan aku je kot yg tahu..tu sume biasa je..coz mase aku duk kt kisas aku lah yg plg kerdIL..hoho~ org len gmpak2..aku dgN mcm2 la peraNgai aku niii..mmg x ruPa dak kisaS kot..tp aku respeCt dak2 kisas! cumA akU je yG x mMpu baWak diri bila dah kuaR nii..hmmm sad :(

ape yg aKu nk shaRe is raSe tGGungjawab nk sebarkan segala ilmu yg aku ade kt kwn2 mase kt kem..saTu kelaiNan aku is aKu x sUke utk jadI baek sgt..meaN gaUl dgn dak2 baek n bajet2 niii..haha..liFe aku is go On together dGn dak2 laen..smPai diorg katE diorG x pnah aDe kwN yg baek leH duduK sekaKi dgn dioRg..see?? thatS d waY utk akU spreads ape yg patUt..cume aku ngaKu..akU sndiRi pun x kuaT..lame2 aku pun goYah gakkkk..ni la mnusia..cubaan dN ujiAn..x pnah lekanG..cuMa doa jd pNdinding..

aku rinduuuu sgt kt korg tau x..imran of d person yg nmpknye bgitu besar peubahan..that boy yg plg tinggi mslah disIplin..hahaha! smapI last week kt kem pUn stIll kene denda! wahaha..tp alhamduLillah..x sgka kan..dia jadiKan aku roll modeL..smapi last2 week dia yg byk ajak aku g surau! rase hina nyerrr diri aku.. dulu mula2 dtg aku yg ajak2 diorg..tp last2 aku yg diaJAk..ni lah aku..;(

aKu jumpe yana...sukenYe tgk die sEnYum..haha...sume oRg peLik whY she caN smIle when jumpe aku..tp dgn org len x leh??hahahaha..whoaaa! jggn bgga naim! haha...

rindu cgu masni!! miss sgt cgu comel ni..mase last day cgu nges2..rase berat ati nk bpisah dgn aku..n aku x leh sgt tgk cgu mas..rase mcm akk!! syg nyeerr! dah la muka die mcm yana..uhh~ theY all betul2 mmbuatkn mata aku bgkak nk bpisah..huhu...

sebaGai ahLi kompeNi alpha aku sGT terHutang budI kpd sume2 kwn2 y byk mmberi sokOngan..best sgt duduk dgn korg!! dulu kompeni kita plg gmPak kan! tp x sgka lepas naik cuti raya cIna tmbah2 gmpak smpai dpt no last kan..hehehe...btw berbggaLah sbb wira n wirawati terbaek dari kompeni kita!! hoho~



tanx kepadA pihak kem sbb akU tlh diaNugerahkan seBAgai wirA terbAik kesuLUruhan bg Kemp PLKN Warisan Masjid TAnah Melaka kumpulan 1 siri 8..



dan disinilah bermula kisH hidup aku dn dia.... and we aRe dianaim ~




keM warisan!!! the mEmory yg aKU xkn lupakan dlm sejaRah hIdup aku..

coRetan aKu aftEr a yeAr x Layan bLog

raSe mcm saTu mimpi kot tibe2 akU rase naK layan blog balik..abes dah sume oLder post aku delEte kan..saJe je sBb nk muLakaN nafas barU kt bLog ni. akU rase hampiR 99% blOg aku ni da beRubah waJah sbb aku rasE maLu dgn bLog lme aku..buKan Blog akU x lawa tau noK! tapi isi kndunGan blOg aku tuuu..raSe mcm x Layak je akU cKp bnDa2 camtuh..coz sKang aku seDar betApa LemahnYa aku..mayBe raMai yg tetTanya taNYa aboUt my nEw Life skaNG..act akU sTiLL caM duLu kot..notHing speciAl tntg akU..sory LAh coz ramaI yg tersiNggung dgN aku skanG..aKu sEdar tu ;( bagI aku mase k utK aku kmbAli pada suAtu perjuAngan yg pnaH aku tegAkkan..okeYh lupaKAn sgalaNya..in my new bLOg juz tmpAt akU nk lepaskaN segALa kekusuTan dlm kepaLa aku..lame sgtttttt aku tak lepasKAn sgaLa sisa keHidupan dLm coretAn tgn aku..smpaI aku sakit jiwa kot klu da tentiOn gabaN..huhu..btw..aKu haRAp koRg mnJadi pmbANtu utK aku..buKAn tmbhKan kekUsutan aku k!! ape yG korg x puaS ati...diam2 aje..hahaha..

paBila blog aku bertuka wajah...so segALa pjalanaN khiduPan aku pun byk yg berubah2..
x tahULah..dn smpAi ke huJUng nyaWa..akU haRapkan..beraKhir dlm husNuL khOtimah! aminnnnn....

derap2 lgkah hidUp aku..adE yg gOyah..taPi akU jnJI dgn diRi akU..xkN aKU biaRkan gOyah tu..mY lOve n mY seLf..i'll brIng u to d wOrLd fuLLed oh happiness and mardhatILLah insyaAllah..(walaupun aku sedar aku nii lemah sgt )tp still ade azam..

gotcha2!! my Life n hOpe wiLL begIn ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...