Saturday, June 25, 2011

famiLy tEruja! hahaha

Semalam sampai Melaka jam 1.30 ptg..balik naik ketaalong..Oleh kerana kali ini semua adik beradik balik...so decided pergi makan2 kat Muara Sg Duyong..Bila tempat makan "ikan bakar" biasalahkan...dalam mind kita mesti dah set pukul 1pagi pon masih buka...

Tunggu Along balik ambil pic majlis khatam pengantin...Pukul 10.30mlm bergerak ke Muara Sg Duyong..Hehehhe...Adoiyaiii....Sampai sana dah kul 11mlm...Siap oder semua...tak senang betul nak makan....Tengok ajelah gambar ni....Boleh gambarkan keadaan itu...



Keadaan 1 :

Eh Pak Wan teruja sungguh!



Keadaan 2:
Anak2 buah pun turut teruja...



Keadaan 3:
Mak bapak n anak2 yang teruja


Keadaan 4:
Tok Abah yg sgt teruja...mengopek kulit udang...
Papa..minum susu 2 botol...hahhaha


Keadaan 5:
Pak Wan riang ria makan
Nenek...tunggu ikan bakar tak sampai2



Keadaan 6:

Kami semua TERUJA! Perhatikan betul2....tengok...tinggal meja kami saja...
Paling teruja tinggal Pak Su n Pak Wan aje...hehehhe


Keadaan 7:
Pak Wan surrender....



Keadaan 8:
Eh eh..Pak Wan?? Duduk balik...


Keadaan 9:
Kak Ipar...siap melayan budak 2 org org ni perabis makanan yg ada..Kami semua dah terencat seleran nak makan...Bila org dah kemas kedai...Bising!



Budak 2 org ni kata.."makan aje...jgn pandang keliling" hahahhahha
Kami makan sambil pandang...tu yg mati nafsu makan...

Keadaan 10:
Akhirnya tinggal Pak Wan sorang2...hahahha



Hampeh betol! Kedai ni kul 12mlm dah tutup...Kot ye pon tunggulah pelanggan semua balik baru mengemas...Ini mcm ape je....Tak bagi keselesaan lansung...Masa kami balik pon ada lagi kereta yang datang nak makan kat sini..Best memang best...Tapi awal gila kentang tutup kedai...hehhee...Memang terencat lerr selera nak makan..Tak selesa sebab bising.....

Wednesday, June 22, 2011

ya Allah beratnya amanah ni

suatu hari apabila seorang hamba Allah bertanya kepada Rasulullah bila akan tibanya hari kiamat..maka baginda menjawab apabila amanah diberikan kepada orng yangbukan ahlinya

Ramai org hari ni berlumba lumba kejar jawatan dan nama..
tapi diorang x sedar ke ha..amanah ni berat..uishhhh..takut akuh!!

nnti kat akhirat besok kena soal mcam2..
ya Allah layak ke aku mndapat amanah ni..
bimbinglah aku,,sebab aku insan yg sgt lemah..
terlalu byk kemurkaan yg aku lakukan kt muka bumi mu ini ya Allah..

tarbiyaH diri mnjadi lebih baik agar jawatan yg disandang tak mnjadi buah mulut dan fitnah org ramai..insyaAllah...

andai ini yg kau tetapkan utk ku ya Allah..hanYa bantuan mu yang aku harapkan..
biarlah aku dicemuh dan dibenci manusia asalkan aku tidak dimurkai oleh mu ya Allah..
kuatkan aku ya Allah..


Alhamdulillah..kau campakkan aku dalam golongan org yg akan menggerakkan agamamu..
aku terima amanah ni dgn ikhlas hati..Naib Presiden Surau Perindu 2011..


Monday, June 20, 2011

Duhai Hati, Janganlah Terkorban Dengan Dunia



Sesekali hati mengeluh dengan kesusahan dan kepayahan hidup. Terasa pedih dan rapuh, sakitnya seperti tiada hati lain yang mampu mengerti.


Namun adakah kita sedar bahawa ia adalah ujian dari Allah?


Kepayahan itu sesungguhnya adalah satu bentuk tarbiyah-Nya kepada hati.


Pernah hati bersyukur kerana mendapat perhatian yang sedemikian dari Tuhannya?


Terlebih banyak mengadu dari bertahmid rasanya.


"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3)


"...dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir." (Surah Yusuf ayat 87)


Tak tersedarkah hati bahawa segala yang diberinya itu adalah nikmat; kebahagiaan adalah nikmat, sakit adalah nikmat, perit itu adalah nikmat.


Duhai hati, sedarlah, bukannya Tuhanmu tidak mendengar segala jerit perih, betapa pedih peritnya derita apa yang dialami, betapa segala yang hati ingin, tidak semua kan hati perolehi. Bukankah Dia sudah terang-terang berfirman:


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Surah Al-Baqarah ayat 216)


Nah, Allah sendiri telah siap mengatur segala rencana perjalanan hidupnya hati. Mengapa harus merungut lagi dengan jalan yang ditempuhi?


Duri-duri dan halangan itu adalah rahmat. Redha dan pasrah lah, wahai hati.


Tidak sedarkah kita bahawa setiap langkah, setiap kudrat, setiap butir bicara, kerlip mata dan denyut jantung selama ini semuanya nikmat yang Allah beri dan pinjamkan lepada kita?


Selama ini, adakah setiap langkah dan kudrat digunakan untuk ke jalan kebaikan? Adakah setiap butir bicara hanya yang baik dan berhikmah sahaja?


Adakah kerlip mata dan sisa denyut jantung yang masih ada dimanfaatkan dengan amal ibadah?


Allah berhak mutlak ke atas hati kita. Kenapa hati kita masih perlu persoalkan mengapa ujian diturunkan kepada kita? Layakkah hati-hati ini mendapat syurga milik Allah SWT?


"Hai kaumku, sesungguhnya kehidupan dunia ini hanyalah kesenangan sementara dan sesungguhnya akhirat itulah negeri yang kekal. Barangsiapa mengerjakan perbuatan jahat, maka dia tidak akan dibalasi melainkan sebanding dengan kejahatan itu. Dan barangsiapa mengerjakan amalan yang saleh baik laki-laki maupun perempuan sedang ia dalam keadaan beriman, maka mereka akan masuk syurga, mereka diberi rezeki di dalamnya tanpa dihisab." (Surah Al Mu'min ; ayat 39-40)


Duhai hati, janganlah terkorban dengan dunia... sesungguhnya hidup hati sebenarnya untuk mencari mati yang sempurna...



Sunday, June 19, 2011

I waNt baCk wHat WeRe miNe

hye!!

seRonOk jalan2 g sUnway.. =)
bosan duk hoStel so aku hangOUt la kan..
seBaB pOket pun tGh penuh skaNg kan..hahaha..
aDe serIbu lebih agy dalaM banK tuh..ceYyy..soNok arh..

napelah aku ni kan..tmie susah mengeLuh..time senang x igt dunia..ya Allah..

ape2 pun...mcm ne pun aku jalan2 kt sunway ke mne2 ke yg best..

aku tetaP nak baLik melaka gak =(
aku xtau npe aku x leh lupe kat melaka...
jUst because haTi aku kT melaka lagiiiiiii...
jar of hearts
duLu mase kt kisas..xde lah puLak aku rasE homesick nk baLik melaKa..
tapi skang seriusly..aku nk sgt lepak meLaka...
kaLau boleh tiap2 ary nk g sane !!! hehehe...

" jar of hearts..meaningful sungguh lagu niii "

saya tahu awk bosan kt kt sane..haha...saba lah..xlme agy nk tercampak kt sini kan..lepas ni x nmpk dah mp ke dp ke JJ yg besar kedabak tu ke..haha..so enjoy lah diri tu kt sane duLu..hehe..

tadi tgk citer kL gangster..xbest lgsungggg!! haha..ape yg org sebok2 kate best eak??
bosaan dah aku tgk citer gado2 gangster2 nii..
mcm xde modaL lah citer si pengarah tuh..sme je citer nyer.
sebijiK macam bapak die buaT citer..
serUpa aje stYle cerita nyee...hohoho!!

sory ar..ni pendapat aku jerr..kalau korang rase best citer tu..up to you..hehe

okeyh!!

p/s; tanx letak gambar tuh...i really appreciate it... =)

Saturday, June 18, 2011

BerkAyaK + uSrah

hye!


group RAKAN SUPER ( surau perindu ) ary nih ade wat perjumpaan..usrah secara rehlah kt Tasik dekat2 dgn pkns ni..hehe..best ke?? boleh la...


just mengisi masa lapang daripada aku wat benda2 yg xde faedah...
kadang2 aku pK gak..nasib baek ade usrah ni..
walaupun x ramai yg join..but atleast aku ade utk mnyokong gerakan ni..
xkesah lah org nk kata ape..even aku mmg mcm giler2 = social siket..
tapi aku tau lagi barrior aku as a muslim..insyaAllah..
cuma biasalah kadang2 tu..lupa diri gak..
so,pndai2 lah bawak diri mencari ruang2 di muka bumi ni yg masih
boleh mngingatkan aku pada Allah swt...


lepas ni boleh la bUat event utk dak2 kelas aku g kayak..hehe..


nak kayak x?? nah tgk ni..siLa lah jeles ok..haha..




huhuhu..tu je boleH tuNjuk..


tadi ade gaK laH mY memBer dari kisas yg sTay at jAti..susah nk jumpe diorg nih..




niH maMan..




nI musTen @ mustakim




hehehe..and sape ni????? aKu Lah..haha....


" dalam dunia ni..kadang2 kita sgt leka dgn pelbagai hiburan tanpa kita sedar kita sudah terlupa utk meluangkan sedikit sahaja masa kita utk berfikir tentang kebesaran Allah swt"





Friday, June 17, 2011

dUet meNgaLir macM aiR.oHh tidakk!!

hye!!

sEmaLam tgn aku kene makan pisau tau =(
sangat sedihhhh~~ aku mengamuk kt bilik dgn budak gemok hitam mcm babi hutan tuh!! argh! geram!!

aku takut darah! yes ngaku aku takut darah bile darah aku kuar byk sgt..mlm tadi bilik aku penuh dgn darah aku..mngalir ngalir kt lntai..aku xsedar..tangan aku dah separuh putus!

geram2..aku tersu tumbuk budak tuh..aku pitam! tahan sakittt..bisa giler..

tanx nas sbb balut tgn aku...

ni ha rupa my hand....


sakit giler!!

tapiii....segala2 nye berubah bila pagi2 lagi aku dikejukan dgn...

" duet biasiswa dah masuk weiiiiiiiiii!!!" warghhhh~ bestttnyerrr....hehehe..

lepas solat jumaat..terus g hangOut..plaza alam sentral...
teman mmber2 beli barang....

sudahnyaaaaaa..3 org sebilik nih beli black berY! terbaek..! hehehe


bOb and Aj cobra khusyuk sgt dgn BB korang lah!! jelez aku! hehe..tapi aku sumpah x minat BB! hehehe...xmaen arghh....

nak tgk hP idamaN akuh???? haa..nntikan kemUnculan hP ni..
eXperia gabUng dgn pSp....saksikan....




hAAA????!!! amacam??? tertaRik???
hehehe..aku nk gakkk dapatkan hP ni...jgN jeleezzzzzz..hehe...

tadii aku just beli2 baju jerr....nk tgk??? huhu..





thatsss all...hehehehe....!!! best kan kuar kan duet...

"ingat2 naim..jimat2 gune biasiswa tuh..huhuhu...

Thursday, June 16, 2011

Berbasikal Ke Punck UiTM Shah Alam



bEst giLerr berbasikal kt pUncak uItm nih...seriusLy...mndapat kepuasan diluar batasan bila turun puncak nih dgn basikal!! hehehe..




penat owhhh~ berhenti di tgh jalan smbil menunggu ketibaan dif2kehormat yg laen sebab lambat sgt naik puncak..hehehe...mncungap2 korg!!




ni shira yg tgh kepenatan dan kecungapan..haha...menolak basikal smpai nk ke longkang dahh..hehehe...sHiannnn~ laen kali naik lagi k! haha...




shira yg terlaLu penat dan sudah kehilangan byk tenaga...minum air to pay oxygen debt..nmpak sgt dah tuuu die penat!! hehehe..xpe shira!! tahniah kerana anda sudah mmpu naik kesini~hehe..




suasana yg menarik dan berangin amat sesuai utk dijadikan temapt release tention..hehe..one of my classmate yg terpaksa mgikut aku utk naik ke puncak nii..hehehe..pika Lyra smile =)




ini adalah Shazmi tIto!! hehehe...berazam besar utk kurus! haha..jadi aku akan mnjadi peMbuli no satu utk ajak die daki puncak ni dgn basikal tiap2 ary.. =)


menarik????? berbasikal yg sihat dan selamat!! cubalahh k..utk pelajar2 uitm..
jangan berani nk buat pengakuan anda student uitm shah alam kalu x penah naik puncak ni.hak3..




seLamat mencuba =)

Tuesday, June 14, 2011

aKu muLakan jaLan ini haNya mengIkut geraK haTi

kaLau kita pernah tgk org buta...
die jalan x nmpk ape2...
tapi die selalu smpai tempat yg dia tuju..kan?

kadang2 lebih baek buta..
daripada celik, tapi banyak jalan yang salah kita pergi..

aku jadikan benda ni sebagai analogi utk aku..
sekarang aku belum nampak lagi suatu jalan yang aku pilih ni betul ke x..
hanya berserah pada takdir..
tapi aku tetap ada usaha untuk sampai destinasi aku ni..
aku pilih jalan ni..
mengharap ada sinar yang akan bersama sama menolong aku sampai..
pada penghujung jalan..

tapi andai kata aku tersangkut di tgh jalan..
aku berdoa..supaya aku jumpa jalan yg betul..
sebab kadang2 kata hati kita x semua nya betul..
setiap yang kita lalui cuma suatu perjalanan..

moral of d story ..
aku dah buat satu keputusan..
yang aku sendiri belum pasti..
adakah betul apa yang aku buat ni..
walaupun aku rasa ade betulnye..
tapi aku tetap akan bertahan pada jalan ni..
insyaAllah...

disebabkan ini..
maka aku terus berpegang pada suatu perinsip..

selagi kita yakin pada Allah..tanpa sedikit syak akanNya..maka apa yang kita lalui dgn berdoa kepadaNya..akan dikurniakanNya sesuatu yang kita x pernah sangka..kalau aku xdapat apa yg aku hajatkan..maknanya..ada sesuatu yang terbaek yang Allah akan kurniakan pada aku suatu hari nnti..jangan menangis kerana dunia..sebab dunia cuma sementara..berfikir dgn mata hati..moga2 diberkati..


Monday, June 13, 2011

i Never waNt to break ur heart

i know u feel what i feel too...
if u have ever experience d bad things in urlife..
i hope u know, the same things happened to me..
if u felt so sad because of that..
i hope u know, we are in the same shoes..
if u feel someone giving u a hope..
i hope u know, the same feeling across my heart..
if u dont want the same bad things come again in urlife..
i hope u know, i also dont want it to burden my life..
if u feel happy..
i hope u know I am happy too..

if u feel what i feel...
i want u know,i never want to play with u..
if u feel what i feel...
i want u know,i never want to break ur heart..

how long this will be?
i dont know..
as long as we kept this as a secret in our heart..
it will be a long story in our life..
iM sorry because i just giving u a hope..
apologize me because..

i irritating you...
i annoying you...
i disturbing you...


i stop now....
if u want...
i will....

i just want u know...
I want u think about it properly..
If i was deserve for u..
I promise to take care of u until ur last breath..
if u find someone better..

go ahead..leave me..

i'll always here...wait for the greatest moment to come in my life..
i have give up with all these...
if u really understand me...tanx my dear...
my last word..sorry because i dont want to break ur heart..

Sunday, June 12, 2011

AKu cuma maNusia biasa




percAya Lah padA takdir..

aNdai sudah tertulis di azali bahawa aku bukan untukmu...

maka..penghujungnya...bukan juga...

andai sudah sudah tertulis di azali bahawa aku untukmu....

maka..penghujung...bersama juga...

maaf..aku x mintak untuk dicintai...kerana aku benci untuk menyakiti...

sungguh aku mengharap Allah menghantar keturunan haWa buat aku ketrunan aDam..

tapi aku xmahu menabur janji..maaf andai aku x bisa penuhi hatimu...

tapi aku sentiasa mahu kau disisi..menemani sunyi hari...

bukan aKu x mahu mencinta..tapi aku tahu..

aku bukan sang pencipta..yang bisa mgetahui perjalanan hari muka...

cukuplah aku yang menderita..kerana aku x mahu lagi menjadi sang peluka..

aku mahu kau mengerti..bahawa aku masih sendiri..

tapi belum sedia untuk dipenuhi..

kerana aku bimbang suatu masa kau akan menangis kerana aku..

sungguh ada kasih pada hati ini..

tapi aku belum mampu menjadi seperti yang kau mahu..

aku cuma manusia biasa...



Saturday, June 11, 2011

best haNgout =)


jalan2 g mid valley...

cadangnyer nk g sunway!

tapi sesat jalan la pulakkkk~hahaha...

sudahnyerr...kite g la mid valley..sbb tu je mall terdekat dgn Kl sentral...

dah la dak naim sorg je laki..hahahaha!

nasib baek sblum2 ni dah biasa naik ktM n jalan2 kL...

so,bleh la gak guide cik mawa n d geng jalan..huhu...

cuma nk g sunway jee x tau..huhuhu..

ape2 pun..best kuar dgn korg!! nnti biasiswa dah masuk...

leh kuar agi..hahaha...


sweet memory....best adventure....

Uitm - Syeksyen 2 - kL sentral - miD vaLLey - padaNg jaWa - syEksyen 2 - pERindu =)

luv u all frenz..

Thursday, June 9, 2011

ABC teBaek..SyeksYen 2 ! huhu..


suatu hari aku g syeksyen 2...pekena aBc yg heboh kt prindu terbaek dari ladang tuh..
yaa..xsgka kedai yg aku g ari tuh adalah pilihan yg tepat!

tgk kt ats nih!

yummY2!! terbaek kan?? pasti menyelerakan..dan menggiurkan korg..huhu..
pakat la mai singgah kt syeksyen 2 kasi pekena dulu anak tekak dgn abc specioul ni..hehe..

tadi...aku g lagi sekali..tp g lain kedai pulak lah..

cHoi!! x sedap mcm ary tuh!!! hahaha..
so...aku rase aku xkn g lagi kedai tu! huhuhu..

" silap die lah spe suro wat x sedap..hahaha.."

cik mawa tempah 2 bgkus!

dak naim pun g lahh kt kedai yg mase mula2 die g ari tuh....
dgn harapan..cik mawa dpt ABC yg terbaek dari ladang..haha..
tapi x tau lah kalau mlm ni brother tu wat x sedap kan..

huhuu..biasalah..

" manusia takde suatu sistem yg boleh menetapkan dia pada suatu keadaan yg sama setiap mase..manusia bukan rbot mhupun komputer..sentiasa berlaku perubahan =) "

so kawan2 ! anda masih belum mncuba AbC terbaek ni???
dapatkan segera smntara masih ada..
abc rebutan terhangat di shah alam..hoho..

selamat mncuba =)

Tuesday, June 7, 2011

soUndLess + sPeechLess

can u amagine how d world become soundless??

hohoho! lets we practise..


just a day...it will bring a lot of trouble in our life..

u say nothing..they say nothing...we say nothing...

everything is nothing!!

just a way to communicate each other..

what way??

sms d person who you want to talk for..

chatting through Fb..trends nowadays...

then, u can see....how many people really want to talk with u in a day..

how many important things that we need to talk about in a day...

how many person that really care and concern about you...

if u get nothing..its mean...

no one needed you in their life..no one care about you...

then you will realize that ure actually a mr or mrs lonely..

wuarghhh~ it will be so sad...

d same useless thing might happen to ourselves..

if we prefer to kept quite..didnt have any talks..even a words..

to the person that we really want to talk with...

can u amagine??

u just can see and look..no words pour to the air...

u become speechless but u have many things to talk..

does it stupid??

everyday u can chat with a person...

then went you meet...

u have nothing to say..speecless + soundless...

i believe these all happened in urlife..

so, what we need to do to overcome d problem..

its easy...

open ur mouth and try to say something..haha.. =)

u might get crazy if u never try it...

so prevention is better than cure..!! Gud luCk!

Monday, June 6, 2011

maWar vS perIndu

MAWAR itu indah tapi berduri....

PERINDU itu gagah tp senang didekati....

huahuahauau!! hye guYs...

assalamualaikum....

saje nak merapu rapu nih..boring baru abes kelas....

bagai merpati tebang kelangit...mncari ruang utk menjerit...
apatah lagi hamba yg kalut..mcari ruang utk melalut......

trend teenagers nowadays...baru mgenal name sudah mahu berkelana..
memudik perahu ke layar cinta...
x logik betol lah....hidup 18 tahun..ibarat baru tumbuh hasil berharga..
jgn sia2kan watu remaja sbb telajak perahu boleh berundur..
telajak usia anda tua..
telajak kata binasa...

pesanan penaja :

bwak2 lah bersabar k....kenal hati budi dulu..then go on terus ke gerbang cinta di ats ikatan yg halal....x salah nk berperasaan tapi jgn lah tergoPoh gapAh ibarat anjing kelapaRan mencari habUaN yg bertebaran....hoho..kasar ayt akuh ni...

kalau anda merasa kesunyia....carilah sebanyak mana teman utk berbicara..
x slah berkawan asalkan kena pada tempatnye..xsalah suka pada sia dia..asalkan tahu mengawal diri....kita dah besar..tahu pk baek burok..be mature k...

ramai betol lahh yg dah mula sebok pk pasal perasaan yg x tahu dibuai ke lautan ke berapa...mase mula2 masuk univ ni dulu...

sebok sume ckp nk study dulu la..nk fokus betol2 lah..foundation ssh..nk tu lah..nk ni lah...xnk maen2 lah..xnk byk kuar mlm lah..

MACAM2!

okeyh..xpe aku paham..semangat tgh meronta2 berkobar mase tuh..
maklumlah cuti 4 bulan x wat pape..buku pun x pndang..tu yg excited terlebih tu! hahaha..

its normal guys..sume org mghadapi masalah yg same..but u should know how to control urself..ramai yg dh mula suka pada gadis2 or laki2 bertuah kt sini..tapi pndai2 lah mnjaga adab sopan tingkah laku budi pekerti akhlah mahmudah korg k....

yg penting igt lah...niat awal2 kita dtg sini dulu....utk ape??? belajar.....
plus..foundation setahun je pulak tuhh..eishh..pk baek2!!


cinta + perasaan + kasih + sayang + rindu + sangap + angau + keruan + longing + dll

ni sume normal!! semua org termasuk sY ada perasaan....as far kite tahu mnjaga diri..sudah baek utk kita..cuma nk ckp..ramai org cantik rupa ary ni..tp x ramai org cantik pekerti..
so..fikirkan sejauh mane kekuatan cinta yg anda bina??? huhu..

biasanya...aku dan kau..akan merasa chemistrY..slg suka same suka..haha...!!
so..korg jgn lah terburu buru...sbb org yg mmburu ni mesti kene sabar..sbb hasil buruan sgt susah utk ditgkap kalau x berhati hati...

jgn mudah melafaz cinta..kalau masih belum memahami cinta..
sampai suatu saat..anda akn faham..
cinta x perlu dilafaz..kerna ia ada dalam jiwa dan hati setiap manusia...
biar mase menentukan harinya..saat 2 hati mnjadi satu..
cinta pada yg satu...ikatan yg satu...
mudah2 han dirahmati Allah.... =)

renungan bersama : selamat tido zzz...hehehe...

Saturday, June 4, 2011

My ClassmatE yG beSt.

Assalamualaikum....hye sume!!!!

ceritaa dari shah alam kinI menyusul lagi...sama2 saksikan..barisan peguam2 muda harapan bangsa dan agama.......cewahhhhhhh~





taraaaaa~~~~ ni lahhh die mY classmate LWA01A.......tgk2...ape yg korg rase x seimbang???
buKan ketinggian lahh dol! aku tau lahh akuuuuuu....rendahhh! eish...
tgk betol2.....nampak2??? nampak x? haha...tgk smapai Lebam k!!

kat mane2 pergi pun...fenomena ni pasti berlaku,,
gurl akan lebih byk dari boY...dalam kelas aku je 1:2....
kalau campur sume budak2 yg baru masuk uitm ni....
boy and girl 1:7 !!!!!! waaaooohh!! best kannnn??? boleh pilih2.....
so pompuan2 skalian..kalau korg diUsha dn diTakel tu..terima je la...
xyah pilih2 sgtt....hahaha..dak laki da mkin PUPUS!! huhu....

class ni mmg best...tambah2 pulak kite ade Mr Choy..sgt happening dgn lawak2 die yg alwez menjadi..xde la kelas boring je kan......

kt sini pun ade ketua kelasss...tapi bukan aku lah..spe lah si naim nii nk jadi ketua...haha...
class represantive nihhh keje cam susah jee..leceh je..xnk lah aku...
azri abdullah...my fren yg dulu same2 kt sultan muhd mase f1...die lah yg jadii...
aku yg pakse die volunteer sbb aku tau die paling layak!
almaklumlahhhhh...die tuh baek n head bOy mozac!! walaweeehh..xkn x hebat kan...

huhu....

dak naim hebat gak!! ceh3......masuk bakul angkat sendiri laa pulak..

now nk tgk x...ade sorg dak kelas aku nih....smart bergaya die nih....hahah!!! tgk kt bawah ni..


hahaha!! kenal x die nihhhh??? kenal x??? mesti kenal kan!! sbb tu aku kata die hot...
sbb ramai kenal die..hahaha!!!

ni dressup ,mase ary isnin jeee....sbb kene pakai formal..nnti kalau dahade suit nnti..kene pakai black and white suit jeww g kelas...lawyer lah katekan...hehehe...ary jumaat ary tuhh..aku g kelas pakai baju melaYu jee.....nak tgk?? tutp mata!!!!

saksikan ~ taraaaaaaaa....




alamakk aiii..anak sapa lah nii..haha.......
utk budak2 yg wat foundation kt um ke..g matrik ke...jgn jelez k sbb pakaian kitorg mmg longgar siket....huhu..untung masuk uitm niii....pakat la ramai2 dtg sini...=)

okeyh kawan2..gtg....bjumpe di lain mase...bye!


Wednesday, June 1, 2011

Uitm Shah Alam di hatiKu.

Lirik Lagu Wawasan Setia Warga UiTM

Bersatu kita warga UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setiaku untuk negara
Penuh semangat waja
Kita…jangan mudah terlupa
pengorbanan, perjuangan anak bangsa
Kita…jangan mudah terleka
kemajuan,keamanan yang ada
Kita…berterima kasih
pada pemimpin-pemimpin negara
Kita… rasa penuh bersyukur
kerahmatan, kemuliaan darinya
Kamilah pendokong, pewaris bangsa
Kamilah pendaulat, bangsa Malaysia
Kamilah warga berwawasan
Untuk Negaraku.


hye kawan2!
best gilerr lagu ni..seriusly x tipu korg..huhu...
kalau rajin2 search lah kt you tube..then dgr..mstii teruja..haha..
menaikkan smangat nk belajar dn cinta akn bgsa...MELAYU.. =)

masuk uitm is sumthing yg xlah aku bgga sgt pun..maybe other student felt very proud to come here, but for me it is nothing specioul for me to here......i dont know why??
did iM not grateful to Allah?? ohh of coz im very grateful to Allah because I was chosen to study here among thousands of people out there...cuma rase jelez jee kot dgn kawan2 yg dapat further study kt tmpat yg lebih baek....hoho!

btw, now i realize now that study here uitm is better..especially utk aku yg amik asasi law ni..bak kata our prof.. "sy jamin xde tmpt yg boleh lawan uitm lagi utk law " huhu.....d best of d world la........

Fakulti Undang-undang
Kolej Perindu
Bilik 1414
Kelas LAW01A

belaja law sgt ssh la...all in english! 15 kursus (subjek) in one one year...
aim for gold...nak tau x........aku kene struggle gile2 lah utk stay uitm..coz kelayakan utk jadi lawyer from uitm sgt ssh..

cgpa : 3.5 above
muet : band 4 above

wajibbbbb tuh! klu dapat band 3 jee...if i want to stay uitm..i must change my course..pergilah amik course merepek2...haha..if not, aku kene amik law kt ukm ke..uum ke..and other tmpat yg x bestt la..owh!!! xnkkkk!!!!!

so, aku kene wat betol2....to get the best result....
no fall in love here!! because hatiku di melaka...huhu...
tya..tya...tya...tya.........lalalalala~
i hope u pergi ppum okeyh!!

uitm....dihatiku...usaha taqwa mulia...uitm mengubah destini anak bangsa...huhu!!!!!!!

daTo sahol, u inspired me a lot la to fall in love with uitm......
tanx for ur great speech mase MDS ary tuh....urgh...seriusly lahhh aku nk menangis dgr citer die..really inspired me to be a gud person...

kalau time MDS, abg rida selalu ckp...lagu uitm di hatiku niii penting! sgt bermakna! die selalu marah2..aku wat x endah je..bagi aku.. lagu BADAR kisas lagi best dn penuh makne!!..seriusly aku ckp kisas lagii di hatiku...but lepas dgr citer dato sahol...aku paham kenapa aku perlu syg uitm..studyy betol2...insyaAllah ade rezeki yg Allah jnjikan........!





Ya Allah....atas segala pengorbanan ayah dan ibuku...aku moHon kau kurNiakanLah aku kejayaAn dalam hidup sebagai mmblas jasa mereka.......aminnn.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...