Saturday, October 29, 2011

Kembali Ke Era Sekolah Rendah!




Bus Mewah yang aku naik masa sekolah redah dulu.HAHA :


Masihkah kau ingat......



  • kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
  • kdg2 salesman dtg jual air vitagen. OMG. Ramainya yang berpusu-pusu     nak beli.hahaha.
  • kalau time org Milo dtg.sume x sabar nak dapat air free. padahal kt umah mak buat milo xnk pulak minum.hehe
  • kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
  • RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
  • Gosok gigi ramai2 kat tepi longkang..
  • Pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
  • Main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam.Nasib baek aku selalu menang.hehehe
  • Kalau tgh musim gasing, sampai bawak gasing g sekolah. Main dalam kelas.
  • Pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.haha maluu ^ ^
  • cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
  • Bulu ayam jd ramping sebab sering dijadikan rotan. Byk rotan meja je lebih kan? hahaaha
  • Time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
  • Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
  • Jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
  • Takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...( x saket pon) hahaha
  • Balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon..
  • Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...( bawak g skolah nk show je lebih) haha.
  • Time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang..bwk charger g sekolah lagi...yang paling x tahan...bis satu sekolah blackout sbb charge kat plug dlm kelas....
  • Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban pokemon, digimon dan mcm lg.
  • Balik sekolah sebok pegi beli sticker digimon, pokemon ! nak tampal2 kt buku digimon nnti dapat adiah.hah

~The End~




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...