Wednesday, November 23, 2011

Cerita Sem 2 - Aku di UiTM


Apa Khabar Semua Reader Stalkers and Bloggers?

HAHA.Seriuss gilee wajahkuu 

Lama x bersua kat sini
Hati da berkecamuk nak update new entry
Baru 4 Hari x dapat belai blog aku ni
da rasa x sedap badan..mcm nak amik panadol
dah la hP pun teringgal kt umah
waduh waduh waduh makin pusing kepala ini

KAH KAH KAH

*hyperbola je lebih tuu

Soryy la sebab dekat kolej sekarang susah nak dapat wifi. Wifi da leceh, kene register bagai. So, thats why lah aku x dpt nk guna internet sangat kat uitm ni. Sekarang ni pun aku hack password sorang mamat kt kolej ni. HEHEHE. Dapat gak on internet.

Nak cerita2 ni pasal permulaan sem baru ni. Setakat ni alhamdulillah, aku rasa aku da semakin matang sekarang. HAHAHA. Okeyh, serius ni ! Kalau first sem dulu, nak pergi kelas pun malas.. selalu terlewat siket datang kelas.(siket je ok) Sekarang ni 10 ke 15 minit sebelum kelas mula insyaAllah aku da sampai kt kelas. FuiyoOo. Bagus kan? kan? kan?

Kalau first sem dulu, nak turun surau pun liat, nak solat kt bilik je rasa.. tapi alhamdulillah sekarang ni dengar azan je siap2 g surau. Azam baru, xnk tggal surau insyaAllah. Luckily ada kawan2 yang baik kat sini. Terasa gak suasana yang menggalakkan untuk jadi lebih baik dan matang.huuhuuhu.

Kalau dulu, nak puasa sunat tu pun susah. Tapi insyaAllah sem kali ni, aku nak cuba puasa sunat setiap minggu. Kalau larat laa. Kalau x larat x pe la. hehe. Isnin lepas hari pertama sem, and alhamdulillah aku dah mula puasa. Moga2 permulaan sem yang baik akan terus hingga ke akhirnya. :)

Kalau first sem dulu, banyak habiskan masa dengan game and facebook tapi insyaAllah sekarang ni da kurang da benda2 ni semua. Sebelum kelas esok start, malam tu aku da revise dulu da apa2 yang patut. Xde la nak nak men2 game sgt. :)

Kalau dulu suke
buang masa tido lambat2 sebab borak2, on9 bagai tapi sekarang ni tdo awal da. Nanti esok pagi nak bangun subuh pun senang. Xde la liat semacama je. Then,pergi kelas pun x mengantuk. Kalau x memeyhh muka kat meja la macam first sem dulu. HAHA!

Sekarang ni agak bosan jugak sebab lecturer selalu xde. Aku pun naik fade up gak kadang2 tuh. Macam semalam ade 4 kelas, tapi satu je lecturer yang datang.So, satu kelas je la yang ada. Memang rasa mcm x patut datang langsung je. Baik tdo kat bilik kan. Tapi x pe la, maybe lecturer x dpt jadual lagi kot. Bersangka baik lahh.huhuhu.

Erm, baru je 4 hari kat sini, seminggu pun x lepas lagi..So, x yah nak gebangg sangat lah kan aku ni. HAHAHA. Apa2 pun, doakan aku jadi manusia yang berguna okeyh? Doakan aku dipermudahkan segala urusan belajar dan sebagainya. Sekarang ni, aku kene betul2 serius. X boleh daa nak hUhA HuHa Sangat macam first sem dulu. Sebab ni last sem aku untuk foundation. Genting pakkk genting sekarang ni. Bulan 3 next year da final exam tau. Sekejap je kan.

CUAKKK TUh!!

Okeyh Blogger Tersayang
Nanti aku cerita2 lagi okeyh pape yang patut.

TANX SUDI BACA

NAH AMIK SATU SENYUMAN IKHLAS

( ^ ______ ^ )

hUhU..cHoww..



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...