Monday, January 9, 2012

Anwar Ibrahim Bebas Daripada Tuduhan Liwat

Hye
Assalamualaikum


Seramai 5000 penyokong Anwar bersorak kegembiraan meraikan kemenangan Anwar Ibrahim yang bebas dari tuduhan liwat yang selama ini menjadi perdebatan paling hangat di Mahkamah.



Sasterawan Negara Datuk A Samad Said adalah antara yang hadir ke mahkamah sejak awal pagi lagi untuk memberikan sokongan kepada Anwar Ibrahim. Seawal jam 7.30 pagi seramai 2000 penyokong Anwar telah berhimpun di perkarangan Kompleks Mahkamah Kualan Lumpur.




Saiful Bukhari diwakili oleh 5 peguam
Anwar Ibrahim diwakili oleh 4 peguam


09/ 01/ 2012


Anwar dituduh melakukan persetubuhan luar tabie (liwat) terhadap Saiful Bukhari.


Diketuai oleh Hakim Dato Muhammad Zabidin Mohd Diah


Keputusan Mahkamah :


Datuk Seri Anwar Ibrahim terlepas dari tuduhan meliwat.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Court decision today is decide by the good judge and this decision was based on public interest and effect. Bayangkan kalau Anwar kalah, people will blame our jurisdiction is bias then it will lead to so many problems including, street protests yang melampau, provokasi pihak pembangkang, gangguan dan fitnah akan terus berlaku di dada2 akhbar..so, in order to bring the confidence of judgement dan menjaga public security, Mahkamah akan mengambil kira semua aspek termasuk bahan2 bukti daripada kedua-dua pihak.


In the same time, Karpal Singh akan memberi hujah yang secukupnya utk memastikan anak guamnya menang dalam kes ini.. Walaupun Karpal mengatakan mereka buat suka sama suka kita x pasti sama ada ianya adalah suatu trick untuk menang kes atau sesuatu yang benar2 berlaku.


Kita tak tahu perkara yang sebenar benarnya sama ada liwat ini betul2 berlaku atau tidak. Hanya Allah taala sahaja yang tahu.


Memang benar Anwar menang kes ini, tapi belum tentu Anwar x bersalah sebab Undang-undang Malaysia mengamalkan Adversarial System. Lawyer yang mampu berhujah,mempunyai skills and tricks yang mantap boleh influence judge untuk bagi dia menang kes. Hakim akan menilai mengikut kepakaran dan pandangan serta bahan2 bukti yang ada bersamanya.


Yang paling penting sekarang our experts in judiciary dah laksanakan tugas mereka. Kita sebagai Muslim dan orang yang memahami agama perlu faham bahawa seks songsang adalah HARAM disisi Islam. Liwat sama sekali HARAM walaupun dengan isteri sendiri. Kebenaran dan kesahihan hanyalah Milik ALLAH. Kita sebagai hambaNya haruslah bersangka baik sesama Muslim. 


Berdoalah Agar Kita Dijauhkan Daripada Segala Fitnah Memfitnah




WALLAHUALAM


5 comments:

WahabJumrah said...

and are you sure that anwar liwat saiful tuh ? tahun 1999 konspirasi anwar meliwat pemabntunya . sbg seorang yg waras , kau rasa knp dia kena tuduhan nih ? tahun 1999 , anwar adlh TPM and disebabkn pengaruh dia lebih kuat berbanding Mahathir , dia dituduh meliwat . Tahun tu jugak dia msuk ISA . Then skrg , nk dkt PRU , kau tk rasa ni taktik kerajaan ? aku seorang yg rasional , aku tk slhkn sesiapa cuma aku nk kebenara terbukti . kat myanmar , Aung Sung Kyi pun jd mcm Anwar , same goes to Nelson Mandela . Nmpk tak ? Org yg memperjuangkan kebenaran biasnya difitnah . Thanks for hear . bye .

faizah husna said...

kemenangan akan berpihak kepada insan yang benar..:)

Naim said...

Wahab Jumrah :

Kau ni bacalah sampai habis. kau paham x isi kandungan aku tuh?
Put urself in the middle. Jangan letak diri kau pada mana2 parti.

Secara rasionalnya aku dah cakap.
Walaupun Anwar menang kes ni,
Xbermakna Anwar x liwat Saiful
Sebab judgement negara kita based on Adversarial System
Lawyer yang pandai cakap, byk tricks and skills boleh menang.

Lepas tu aku cakap,

Kita sendiri x tahu sama ada Anwar betul2 melakukan seks songsang ni.
Sebab Hanya Allah sahaja yang tahu. Kita jangan sebuk nak fitnah memfitnah sebab kita x tahu apa2.

Did u understand me?

Yang kau pegi masuk contoh2 negara luar tu ape kehal?

eishh... be rasional..

WahabJumrah said...

hehe .

Teenager Housemaid said...

no komen..huhu..

but yea rite, Allah maha mengetahui..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...