Thursday, January 12, 2012

First Tears Of 2012

Hye
Assalamualaikum


Arghhh. Hati ni bukan batu.

Bukan tunggul yang x berperasaan.

Crying? yes I did it.

Pagi2 lagi aku da call mak.

Aku lemah sangat . Rasa dah x semangat nak belajar.

Aku x sanggup nak rahsia2 lagi da.

Btau je kat mak yang aku x dapat band 4.

Aku tahu mak kecewa. Mak tahan . Mak x tunjuk.

Aku sdeyh sangat.  Ape punyer anak laa !

Membazir duet mak ayah je.

Yeah, mak pesan jangan jadi mcm abang2.

Abang Wan aku study kt Jepun x habis.
Sebab x leh bawak, abang aku drop dari course die.
Skang abang aku x sambung mana2 tempat unless Kolej Komuniti.
Daripada seorang Engineering Student jadi Tourist Guide.

Its oK. Aku tahu abang aku frust sgt2.

Abang sulong aku pulak memang pandai.
Tapi tu lah kan. Everything changes in university.
Dia pun x nak sambung degree.

Hey!!! Ape ni!!!

kenapa macam ni??

aku pun nak buat mak ayah aku nangis?
Even a single day, aku mesti solat hajat.
But, ya Allah know everything.

Aku dah x kuat kene uji.

Pagi tadi aku nangis masa abah call.

Aku x penah nangis depan die

Dalam telefon lagi la x penah.

Tapi pagi tadi aku betul2 x tahan

Sebab da banyak kali aku kecewakan diorang.

Aku give up. tapi diorang nasihat aku dont give up.

Aku tahu aku x patut mengalah.

Tapi aku x kuat nak terus menerus mcm ni.

I hate tears! Hate Failure! 

But They Always Come In My Life


11 comments:

Ayeen said...

Rilek lah Naim. Jangan putus asa. Itu ujian dari Allah, Naim kena lah kuat. ;) Okay?

Ckin Kembaq said...

Allah..ujian tu...sabar k..ada hikmah di sebalik tu..maknanya kena topup lagi usaha...mesti boleh...mereka yang hebat pun setelah gagal banyak kali..gandakan usaha naa.. ^_^

p/s : ngadu kat Dia..Dia dengar..

Naim said...

Ayee and Cik Kembaq :

Tanxx yaa..i am always get failure..i admit ni semua ujian Allah..doakan sy lebih bejaya lepas ni :(

Ckin Kembaq said...

insyaAllah...ada sesuatu yg Dia nak tunjukkan tu...jgn sesekali give-up...Dia nak test, mampu tak terima ujian dalam sudut pembelajaran ni...nanti mesti akan jumpa.. trust Him.. ^_^

Anonymous said...

Naim, dont give up ok! kalau xmo hampakan mak abah jangan sekali sekala give up. cuba sampai berjaya. InsyaAllah kalau ada usaha, ada kejayaan. once pikir nak give up, memang akan hilang semua semangat nak belajar tu. Kak zu da lalui kat sini. menangis pasal belajar tu memang perkara biasa. kat kelas xde kawan dan x paham langsung. tapi alhamdulillah, kak zu usaha jugak dan Allah bagi kejayaan. Just dont think about giving up.

Cik Diana said...

ala. jgn mcm nie. sabar Ouke. percaya larh sesungguhnya perancangan allah itu adalah yang terbaik. be strOng bOy!

Naim said...

Kak Zu and Cik Diana :

tanx for ur advice...insyaAllah...naim keep it up..frust ni memang frust sgt la...but nak wat camne..salah naim jugak.. pray for me ya

sofea shukor said...

Naim, jangan sedih2. Bila kelas tadi x seronok rasa tgk kau masam je. mana tau harini Allah kasi hujan lepastu guruh kilat, tapi yang pasti ada pelangi lepas tu kan? Aku pun macam kau harapan keluarga nak2 anak sulung lagilah. Kalau your mom tahu kau kecewa mcm ni lagi dia sedih naim. percayalah aku ingat lagi time spm dulu tak dpt straights pastu aku nangis gila2 sampai mak aku pun nangis sama. Mesti kau taknak tgk mak kau sedih kan? so, naim aku wish kau berjaya ok?

Mohamad Nasruddin said...

kejayaan tidak datang bergolek. kegagalan pasangannya kejayaan. bila gagal,bermakna kita akan mendapat kejayaan juga akhirnya. jangan putus asa!

erma nazillah said...

lg menyedihkan kalau naim quit..apa yg jd kt abg2 awk tu biar jd pengajaran bukan ikutan..ur the youngest kan?make ur parents proud,dont make them feel useless 'cause they've sacrificed so many things for you.MUET bleh re-sit kan?cuba lah lg..dulu,sy pun dpt band 3..ur just blinded by the weaknesses until u forgot ur own strengths..jgn quit..cuba la lg..ur muda lg..chill dik :)

MUHAMMAD BIN SIFYAN said...

lepak la bro...
nama pun manusia...
memang kne ujian la...
byk2 bersabo la ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...