Wednesday, February 29, 2012

Setiap Pertemuan Ada Perpisahan

Hye
Assalamualaikum





Kalau Masa Ini Terlalu Panjang Untuk Kita Habiskan Bersama
Mungkin Kita X Akan Mengerti Erti Perpisahan

The Last Day In Asasians Class
Dah Abes Study! Masa utk fokus Final Exam.

Today Sir Rosdin menangis dalam kelas
Aku cuma cakap ape yang aku rasa selama ni
X sangka dengan kata2 aku, Sir mampu menangis

" Sir, You Are Very Different From Other Lecturers "

Sir, you bukan sahaja mengajar tapi mendidik
Setiap kata2 sir banyak memberi kesan dalam diri saya
Kadang2 sir relate kan dengan family, parents, agama, masa depan.Sir banyak nasihat kami dalam kelas.

Tanx For All Sir.


InsyaAllah, Segala Yang Baik Hanya Allah Sahaja Yang Mampu Membalas. I will do the best in my life. A good muslim lawyer in the future.Aminnnnn.

( ^ __ ^ )



Tuesday, February 28, 2012

Happy Bufday Farah Nadia! :)

Hye
Assalamualaikum


HAPPY BUFDAY SWEET 19 !

28/02/2012

Sempena Dengan Bufday Kawan Aku Ni
Aku Nak Lansaikan Satu Hutang Dengan Dia

Nak Tahu Hutang Ape?

Hutang budi?
- bukannnnn -

Hutang mee?
- bukannnnn -

Hutang hati?
- bukannnnn -

Hutang money?
- bukannnnn -

Hutang Laki ? !!
- hahahaha bukannnnnn -

Hutang Apa ya!??

Jawapannya hutang satu Entry kt Blog! :)

So, dah lama aku nak post entry pasal die
And Today sebagai hadiah utk die
Maka dengan sepenuh kederat aku update blog aku

( ^ ____ ^ )

To Farah aku xde adiah nak bagi ko
Tapi entry ni je dah cukup bernilai kan utk ko
Aku update dengan sepenuh hati ni.hahaha..
Its not easy nak masuk dalam Blog Famoust ni tau!

Bangga X? Bangga X?
hahahhaah!!

Aku nak sangat prank ko, tapi masa x mengizinkan
Before this masa bufday aku, kau dah prank aku kt Pusat Sukan

Eeeeee~ masih x mmpu nak revenge! ><

Tapi xpee..itu sume kenangan.

Kalau aku banyak duet la kan Farah..
Aku nak belanja kau Secret Receipe


YumMmy! Sedapp kan??

Telan air liur cepat.hek3.

Tapi malangnyaaa dah hujung2 sem ni duet kering la pulak kan..hermmmmm...xdpt nak beli :(

Tapi xpe..nnti Bufday ko next year kalau kita sama tempat belajar..ko remind la aku Secret eak..hehehe...insyaAllah aku belanja..

Tapi macam x sama je tempat belajar.
Maklumlah ko kan result meletop..
Pandaii giteww...insyaAllah ko akan ke UM kan ? 

Sempena Dengan Bufday ko ni.

Aku nak ucapkan semoga panjang umur
Dipermurahkan rezeki dalam kehidupan
Semoga kau capai segala cita2 kau
Kau kuat study kan,sebab tu pandai
So, aku doakan kan berjaya dalam hidup ko dunia dan akhirat ok.

Asasi dah nak habes, lepas ni x tahu kita jumpa lagi ke x.
So, satu je cita2 aku, before asasi habes aku nak result aku lagi tinggi dari ko.hahahah! Tapi setakat ni memang kau je la yg lagi tinggi dari aku. eishhh..malu seyhhh ><

U have potential nak jadi lawyer
Tapi kau cakap dengan aku kau xnk jadi lawyer kan
Its up to you~ tapi yg penting jadilah org yg menyumbang utk Agama

Nanti kalau kau dah berjaya, jangan lupe aku
Kalau kau nak khawen, jangan lupe jemput aku!
Kalau kau dapat offer Fly Over Sea, btau aku!

Okeyh??

Ada banyak benda agy nak cakap
Tapi xpe la..nanti masa majlis perpisahan kelas aku ckp
cehhhh..suspen x? hahah!

Aku sebenarnya nak cakap terima kasih byk2 sebab aku rasa kau byk gak tolong aku. Sama ada kau perasan ke x, tapi byk gak la. Even bila aku down sebab result aku yg worse gile tu, kau mesti support dengan nasihat2 keibuan kau tu kan? haha! tanx weii..trully appreciate it.

Lastly aku nak mintak maaf jugak kat ko kalau ada salah pape. To tell u the truth, aku memang annoying gle kan, and kalau kau x puas ati dengan aku tu, aku mintak maaf coz I am not perfect.

So, aku nak say tanx jugak coz menjadi pembaca blog yg setia.haha! Aku masih cari lagi blog kau, tapi x jumpe2 !!
Okeyh tu mesti penuh cerita pasal pakwe ko kan! haha


OKEYH BUFDAY GIRL!!!!
WISH U ALL THE BEST DUNIA AKHIRAT!


Tuesday, February 21, 2012

Jadual Final Exam Foundation Law! WAHH! CUAK!

Hye
Assalamualaikum


Aku Dah Terketar ketar ni
Final Exam dah nak tiba

HALAMAK!!

APA PREPARATION AKU??


Berangannn? Tersengih masa study??

Mungkin Fikirkan Kejayaan.

HOHOHO!



Busy? Siapkan assignment ? Buat researh??

WaHHH!! Pelajar Cemerlang!!

Sure 4 Flat :D


Study Yang Melampau ! ??
Stay Up Setiap Malam mungkinn?

Sampai Otak Ni Tepu Utk Disumbat Segala Ilmu!

WahWahWah! Awesome!

mungkinkahhhhh? hehehehe.


Alhamdulillah. Baca Quran, baca Yassin.
Utk keberkatan menuntut ilmu.

Betulkeee buat nii??
lalalallalalala~ mcm x caya jee..hahaha..

Macam Mana Ni Naim weiiii???
Buat X Benda2 Kat Ats Ni?

Final Exam Is Just Around The Corner.


Chill Bro!
Release Tention Dulu.

HEHEHEHE

InsyaAllah, kalau ada usaha yang berterusan kerana Allah taala, segalanya akan dipermudahkan. Walaupun kita x pandai, tapi ilmu ini milik Allah taala. Usahalah dan pohonlah dariNya. Mudah-mudahan kita memperoleh kejayaan dan keberkatan dunia dan akhirat.

DOAKAN KEJAYAAN AKU IN FINAL EXAM.AMINNNNNN.

( ^ _____ ^ )



Sunday, February 12, 2012

Class Trip To Kalumpang



Hello Hye2 Kabare !
Rindu gila nak update blog
Sorry dear stalkers sebab aku busy gile
Yeahh masa sgt2 jelez dgn aku sekarang ni

Btw, I have a lot of stories that I wanna share in this blog
Sekarang ni kan semua budak asasi tengah start gelabah
Almaklumlah Final Exam pun dah x lama lagi

Eishhh~ X lama lagi kita akan berpisah
Sedihnyeee! Sobbzz!

Saat paling indah adalah ketika kita bertemu
Kemudian kita berkenalan
Dan kita bermesra dan bergelak tawa
Akhirnya diakhiri dengan perpisahan

Arghh sedihhhhhh !! :(

Okeyh! Guyss!

Disebabkan X lama lagi Asasi akan menutup tirai
Maka my class dengan jayanya mengadakan
Satu lagi program utk mengumpul saat2 indah disini

Nak tahu x kitorang pergi mana?

Tempatnyaaa sangat indah.
Kalumpang Waterfall - Hulu Selangor.

Perjalanan dari Shah Alam sejauh 91 KM
Dan mengambil masa kira2 Satu Jam Stgh Jugak

Dengan beberapa plan last minute
Contohnya BBQ 
Satu hari before Class Trip baru plan

Tapi Alhamdulillah!
Berjaya Jugak Buat BBQ!



Tanx Utk Farah Nadiah and Parents sebab sudi menolong.

" Sedapp uolzzz. Sampai x cukup perut nak isi"

Sebenarnya 1st plan nak pergi Genting Highland.
So aku plan nak kutip sorang 50 rgt.hehehe! Byk x??

Tapi.......

Lepas aku pikir2 balik...Its better pergi picnic and having a joyful day with friends. Lagipun ada dengar kabar nak buat BBQ. Maka dengan usaha sama beberapa rakan2..Berjayalah misi kami ke Kalumpang.

HAHA..aku x pernah pergi Kalumpang ni tapi aku selalu Google nak make sure tempatnya menarik lah kan. Korang x tahu aku xleh tdo sebab takut program ni x jadi.hehe.



Aku nak ucap terima kasih kat Wahab sebab bersusah payah uruskan pasal Transport. Daripada nak sewa bus, tukar sewa Van and lastly sewa kereta je. heheheh. Tanxx weii. Kau memang buat kerja dgn pantas.

So, kitorang pergi kalumpang ni naik 4 kereta. Dua kereta sewa and dua lagi kereta persendirian. huhuhu. Aku drive kereta Viva. Hampir accident wa cakap lu..hehehe. 

Okeyh2. Cerita Pun X guna.
Jom Follow Our Journey.


Okeyh Ni Aku and Wahab.
Kalau kat kelas tu Azri kata aku denganWahab kaki Propa.
Xkesahla propa ke X. Asalkan Kelas ceria. hehehe.
Kebetulan Sama2 Pakai Baju Malaysia.


Okeyh mission pertama. Bila da sampai tu.
Sure cari tempat nak bertapak.
Then dah sudah tu, apa lagi. BBQ time lah kan.
Tapi..sebelum tu kene pasang dulu benda alah ni.
Rafiuddin yang beli then bauu kedai lagi ni. HAHA.
Sungguh betul diorang ni pasang.


Yeahh Yang ni ManMan ( Azman )
Budak ni kene culik dari Sabah.
Bawak lari g Kalumpang kejap. hahaha.
Azman ni masa kat Sabah die kerja panggang ayam Madu.
So, kalau bab2 hidupkan api arang ni.
Small matter je bagi dia. Budak2 lain fail nak buat. haha.


Ushaha utk memasang terus dilakukan dengan pelbagai cara.HAHAHA.
xpe2 kreatif depaa ni.Guna kunci je jadikan skru driver.


Yeahh Api berjaya dihidupkan!! hahaha.
Kipas laju2 man. Mimie dah lapar tu. haha.


Yeahhh ni la barisan ibu2 yang tengah sibuk dengan barang2 dapur.HAHAH.
Diorang ni lah yang bertungkus lumus buat air, and panggag ayam bagai.
Tanxxxx.NAsib baik air sedap.hahaha.


Yeahh ayam dah mulaaaa dipanggang.
Siap sedia utk dimakan dan dialahap aje. hahaha.


HAHAH! Nampak x wajah kebuluran disinii??
Ni nama dia Ogy.Dah lama x makan BBQ katanye.
Mengidamm pulakk. Cepatlaa weii siapkan.
" Aku Nak Makan Ni" ! ahahaha!


Sementara kawan2 yang lain tengah panggang ayam ikan and kentang tu.
Kitorang pun bermandi mandalahhh. Yeahh!
Seriusly air kat sini memang best gilee. Sejukkkk weiii!
Macam mandi dalam ais. hehe.


Wahhhh!!! Best kannn?? hahaha.
Seronokkk tu main2 air. Yeahh! Kenangan Abadi dengan kawan2 tersayang.Memeyh sangat seronok kot main air ni.


Yeahhh! Makanan sedang disiapkann.
Bestnyerrr. Yummmmy2! ahahaha.
Perut aku memeyhh dah berkeroncong masa mandi tadi.


X lupa jugak ikan and kentang bakar ni.
Ni la 1st time aku makan kentang bakar. hahaha.
Sedapp pulakk tuh . eishhh. Ikan pun lazatt beb.


Zety yang dah lapar sangat sampai terpaksa menunggu berjam jam lamanya.hahaha.Sanggup betul dia tunggu depan2 tempat masak tu.Sebab dia nak jadi orang pertama yang dapat makan Ayam tuh! yeahh~hahahaha."Aku lah org pertama yg dapat makan Ayam bbq" hehehe


Ni pulak tukang Masak daripada Kelantan! HAHA.
Komited sungguh beliau ni.Tapi xpelah, dia ni dengan asap dah macam kawan2.
Hari2 berasap.hehehe.


Weeeweeeiiit. Hot Couple. kah3..
Farah and Rafiuddin,
Melayu kawen cina ni. hahahaha.

Sungguh sopan santun Farah bekerja dekat depan Rafi.
Wooww! Ayunyerrr. hahaha.


Mawa cuba utk pukul ayam tu.Takut terbang pulak! hahah!
Farah panggang ayam sampai jatuh2 peluh kat ayam tu xde sapa tahu kan?
Tu yang sedap tuuu. hahaha. Tanxx Farah weii :)


Ni memang x bolehh belahhh~
Orang Sabah memang suka buat Assignment dalam hutan kot.hehehe.
Ade ke patut bawak laptop masa picnic. sebab nak buat assignment.
lawak la kau ni man! hahaha.


Ni pulak Azri. Dia sangat takut Air.! HAHAH!


Erti kegembiraan dan persahabatan.
Sangat terserlah kegembiraan kt sini kan?
Mungkinkah ada tawa ini lagi selepas ini?
Sobbzzzzzz :(



Yeahhh! Apa lagii ! Da puas mandi manda.
Sekarang masa utk makan! 


Penat buat Assignment~ Azman pun lapar! HAHAH!
Makan mann~ makan~ nnti da kenyang sambung buat Assignment yaa? 


HAHAHAH! Terserlah kelaparann disini!
Memang lapar gila kot. Gilaa x lapar.
Daripada pagi x makan. Pastu drive jauh2.
Then sampai2 terus rendamm. hahaha. Memang bergendang perutlah.


DAN INILAH HASILNYA ! HAHAHA!
BUCHETT DAH ABG ABHAR NI! HAK3.!


Ogy memang sangat2 Gelojoh bila makan BBQ! HAHAH!
Sedapp betulll kan Kak Ogy makan?


Diyana dengan Rabi yang kat atas sekali tu allergic air.
Xleh mandi sungaii nanti kene sawan! HAHAH!


FuIYoooo! Seksii broo! HAHAHA!
Kelasss uolzzzz. hahaha.


Seluar londehhh! Banyk sgt anak ikan masuk dalam seluar.
HAHAH.


HAHHAHA! Aku tengahh buat ape tuu??
Tidooo? ke Buang Air? HAHAH!!


HHEHE. Tu Sume Aku leee :D


WaAaaHH! SyOk nyerr!!
Sangat2 seronok mandi mandi kt sini. Xrugi datang jauh2.huhuhu.
Semoga Hubungan Kami Bertambah Mantap.Seronok sangat bila kawan2 bersatu hati.

Yeah! Yeah! Yeah!

Our Class Always The Best :)

TANX GUYSSS!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...