Friday, February 10, 2012

6 Sebab Beruntungnya Perempuan Mempunyai Rahim

Assalamualaikum


  • Dia bekerja dengan Allah, jadi kilang manusia. Tiap2 bulan dia diberi cuti bergaji penuh. 7 sehingga 15 hari sebulan dia x wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
  • Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti sesuka hati tapi, cuti yang Allah bagi sebab dia bekerja dengan Allah. Orang lelaku tak ada cuti dari sembahyang. Sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.
  • Satu lagi berita gembira utk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya. Lahir sahaja bayi, seluruh dosanya diampunkan. Inilah nikmat Allah yang diberikan kepada wanita, jadi kenapa perlu takut utk beranak?
  • Berpeganglah pada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, dengan izin Allah insyaAllah akan terus ke Syurga Allah SWT.
  • Untuk peringatan semua wanita yang bersuami : Seluruh kebaikan suaminya dapat pahala tetapi dosa dosa sumai dia tak akan tanggung.
  • Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak diterima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian sirat, dia x nak masuk syurga tanpa suaminya. Jadi dia pun memberi pahalanya kepada suaminya untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu, apatah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia x akan dapat pahala extra ini .
  • Manakala suami pula mempunyai tugas2 berat di dalam dan di luar rumah. Segala dosa dosa anak isteri yang x dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita dan isteri agar tidak derhaka denganNya.

MasyaAllah Untungnya Wanita.
Wanita Itu Hiasan Dunia
Sebaik-baik Perhiasan Adalah Wanita Solehah

( ^ ___ ^ )

TQVM DEAR READERS1 comment:

Ckin Kembaq said...

memang sangat beruntung... ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...