Sunday, February 12, 2012

Class Trip To Kalumpang



Hello Hye2 Kabare !
Rindu gila nak update blog
Sorry dear stalkers sebab aku busy gile
Yeahh masa sgt2 jelez dgn aku sekarang ni

Btw, I have a lot of stories that I wanna share in this blog
Sekarang ni kan semua budak asasi tengah start gelabah
Almaklumlah Final Exam pun dah x lama lagi

Eishhh~ X lama lagi kita akan berpisah
Sedihnyeee! Sobbzz!

Saat paling indah adalah ketika kita bertemu
Kemudian kita berkenalan
Dan kita bermesra dan bergelak tawa
Akhirnya diakhiri dengan perpisahan

Arghh sedihhhhhh !! :(

Okeyh! Guyss!

Disebabkan X lama lagi Asasi akan menutup tirai
Maka my class dengan jayanya mengadakan
Satu lagi program utk mengumpul saat2 indah disini

Nak tahu x kitorang pergi mana?

Tempatnyaaa sangat indah.
Kalumpang Waterfall - Hulu Selangor.

Perjalanan dari Shah Alam sejauh 91 KM
Dan mengambil masa kira2 Satu Jam Stgh Jugak

Dengan beberapa plan last minute
Contohnya BBQ 
Satu hari before Class Trip baru plan

Tapi Alhamdulillah!
Berjaya Jugak Buat BBQ!



Tanx Utk Farah Nadiah and Parents sebab sudi menolong.

" Sedapp uolzzz. Sampai x cukup perut nak isi"

Sebenarnya 1st plan nak pergi Genting Highland.
So aku plan nak kutip sorang 50 rgt.hehehe! Byk x??

Tapi.......

Lepas aku pikir2 balik...Its better pergi picnic and having a joyful day with friends. Lagipun ada dengar kabar nak buat BBQ. Maka dengan usaha sama beberapa rakan2..Berjayalah misi kami ke Kalumpang.

HAHA..aku x pernah pergi Kalumpang ni tapi aku selalu Google nak make sure tempatnya menarik lah kan. Korang x tahu aku xleh tdo sebab takut program ni x jadi.hehe.



Aku nak ucap terima kasih kat Wahab sebab bersusah payah uruskan pasal Transport. Daripada nak sewa bus, tukar sewa Van and lastly sewa kereta je. heheheh. Tanxx weii. Kau memang buat kerja dgn pantas.

So, kitorang pergi kalumpang ni naik 4 kereta. Dua kereta sewa and dua lagi kereta persendirian. huhuhu. Aku drive kereta Viva. Hampir accident wa cakap lu..hehehe. 

Okeyh2. Cerita Pun X guna.
Jom Follow Our Journey.


Okeyh Ni Aku and Wahab.
Kalau kat kelas tu Azri kata aku denganWahab kaki Propa.
Xkesahla propa ke X. Asalkan Kelas ceria. hehehe.
Kebetulan Sama2 Pakai Baju Malaysia.


Okeyh mission pertama. Bila da sampai tu.
Sure cari tempat nak bertapak.
Then dah sudah tu, apa lagi. BBQ time lah kan.
Tapi..sebelum tu kene pasang dulu benda alah ni.
Rafiuddin yang beli then bauu kedai lagi ni. HAHA.
Sungguh betul diorang ni pasang.


Yeahh Yang ni ManMan ( Azman )
Budak ni kene culik dari Sabah.
Bawak lari g Kalumpang kejap. hahaha.
Azman ni masa kat Sabah die kerja panggang ayam Madu.
So, kalau bab2 hidupkan api arang ni.
Small matter je bagi dia. Budak2 lain fail nak buat. haha.


Ushaha utk memasang terus dilakukan dengan pelbagai cara.HAHAHA.
xpe2 kreatif depaa ni.Guna kunci je jadikan skru driver.


Yeahh Api berjaya dihidupkan!! hahaha.
Kipas laju2 man. Mimie dah lapar tu. haha.


Yeahhh ni la barisan ibu2 yang tengah sibuk dengan barang2 dapur.HAHAH.
Diorang ni lah yang bertungkus lumus buat air, and panggag ayam bagai.
Tanxxxx.NAsib baik air sedap.hahaha.


Yeahh ayam dah mulaaaa dipanggang.
Siap sedia utk dimakan dan dialahap aje. hahaha.


HAHAH! Nampak x wajah kebuluran disinii??
Ni nama dia Ogy.Dah lama x makan BBQ katanye.
Mengidamm pulakk. Cepatlaa weii siapkan.
" Aku Nak Makan Ni" ! ahahaha!


Sementara kawan2 yang lain tengah panggang ayam ikan and kentang tu.
Kitorang pun bermandi mandalahhh. Yeahh!
Seriusly air kat sini memang best gilee. Sejukkkk weiii!
Macam mandi dalam ais. hehe.


Wahhhh!!! Best kannn?? hahaha.
Seronokkk tu main2 air. Yeahh! Kenangan Abadi dengan kawan2 tersayang.Memeyh sangat seronok kot main air ni.


Yeahhh! Makanan sedang disiapkann.
Bestnyerrr. Yummmmy2! ahahaha.
Perut aku memeyhh dah berkeroncong masa mandi tadi.


X lupa jugak ikan and kentang bakar ni.
Ni la 1st time aku makan kentang bakar. hahaha.
Sedapp pulakk tuh . eishhh. Ikan pun lazatt beb.


Zety yang dah lapar sangat sampai terpaksa menunggu berjam jam lamanya.hahaha.Sanggup betul dia tunggu depan2 tempat masak tu.Sebab dia nak jadi orang pertama yang dapat makan Ayam tuh! yeahh~hahahaha."Aku lah org pertama yg dapat makan Ayam bbq" hehehe


Ni pulak tukang Masak daripada Kelantan! HAHA.
Komited sungguh beliau ni.Tapi xpelah, dia ni dengan asap dah macam kawan2.
Hari2 berasap.hehehe.


Weeeweeeiiit. Hot Couple. kah3..
Farah and Rafiuddin,
Melayu kawen cina ni. hahahaha.

Sungguh sopan santun Farah bekerja dekat depan Rafi.
Wooww! Ayunyerrr. hahaha.


Mawa cuba utk pukul ayam tu.Takut terbang pulak! hahah!
Farah panggang ayam sampai jatuh2 peluh kat ayam tu xde sapa tahu kan?
Tu yang sedap tuuu. hahaha. Tanxx Farah weii :)


Ni memang x bolehh belahhh~
Orang Sabah memang suka buat Assignment dalam hutan kot.hehehe.
Ade ke patut bawak laptop masa picnic. sebab nak buat assignment.
lawak la kau ni man! hahaha.


Ni pulak Azri. Dia sangat takut Air.! HAHAH!


Erti kegembiraan dan persahabatan.
Sangat terserlah kegembiraan kt sini kan?
Mungkinkah ada tawa ini lagi selepas ini?
Sobbzzzzzz :(



Yeahhh! Apa lagii ! Da puas mandi manda.
Sekarang masa utk makan! 


Penat buat Assignment~ Azman pun lapar! HAHAH!
Makan mann~ makan~ nnti da kenyang sambung buat Assignment yaa? 


HAHAHAH! Terserlah kelaparann disini!
Memang lapar gila kot. Gilaa x lapar.
Daripada pagi x makan. Pastu drive jauh2.
Then sampai2 terus rendamm. hahaha. Memang bergendang perutlah.


DAN INILAH HASILNYA ! HAHAHA!
BUCHETT DAH ABG ABHAR NI! HAK3.!


Ogy memang sangat2 Gelojoh bila makan BBQ! HAHAH!
Sedapp betulll kan Kak Ogy makan?


Diyana dengan Rabi yang kat atas sekali tu allergic air.
Xleh mandi sungaii nanti kene sawan! HAHAH!


FuIYoooo! Seksii broo! HAHAHA!
Kelasss uolzzzz. hahaha.


Seluar londehhh! Banyk sgt anak ikan masuk dalam seluar.
HAHAH.


HAHHAHA! Aku tengahh buat ape tuu??
Tidooo? ke Buang Air? HAHAH!!


HHEHE. Tu Sume Aku leee :D


WaAaaHH! SyOk nyerr!!
Sangat2 seronok mandi mandi kt sini. Xrugi datang jauh2.huhuhu.
Semoga Hubungan Kami Bertambah Mantap.Seronok sangat bila kawan2 bersatu hati.

Yeah! Yeah! Yeah!

Our Class Always The Best :)

TANX GUYSSS!!!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...