Sunday, March 11, 2012

Sejenak Di Library and Hangout With Friends

Hye
Assalamualaikum

Haihhh~ sekejap je rasa da nak abes sisa2 hidup kt uitm ni
So preparation uitk final exam pun semakin rancak dan memuncak

X smpai seminggu lagi Final exam
So paper pertama adalah ekonomi

So far alhamdulillah aku baru start study ekonomi semalam
Otw balik melaka aku pun sebuk2 kan diri baca buku dalam bus

Sangat2 bermanfaat perjalanan aku semalam

The day before aku balik Melaka, sebenarnya aku tention sgt2
Ye lahh study ni buat kepala aku jadi berat
So aku decide nak balik Melaka and release tention

Then balik pun balik jugak
Study tu satu kepastian utk org2 yg x pndai mcm aku

Pagi tadi lepas bangun2 tidur aku gerak g Library Melaka
Macam biasa lahh, library tu memang medan wajib aku

Pelik ke aku g library?
Mungkin pelik kott sebab most of guy x suka kan g lib?
But its not me..aku suka je pegi sana.
Tenang and cooolll je studyy.

Mencurah2 ilmu masuk.hahaha.
Study ekonomi chapter 15~ yeahhH! Done!

Aku dah paham byk gak ekonomi ni.
Menyesal pulak x study awal2 sebab senang je sebenarnye! hehee.

Xpelahh, lebih baik terlambat daripada x study langsung kan?

Then tengah2 study tu I got a call from one my old friends
Amir Syazwan....

Dia ajak aku kuar sekali dengan Liyana Hashim
Owh yaaa..Liyana is also my friend here..

Semua tu kawan2 sekolah rendah, and semua budak UiTM..aku UiTM Shah Alam, Amir UiTM Lendu and Yana UiTM Kuantan

So, alang2 balik utk study week ni kitorang jumpa2 laa kan.
Dah lama sangat x jumpa and share2 cerita.

Lepas abes study aku terus gerak balik rumah nak amik kereta.

But~~ before that I got a call from Nadirah..

" Nak datang rumah ni. Nak bagi barang "

Yeahh shes one of my friend also.
Nadirah, shes so cute+cantikkk plus2..

HAHAH! And muda setahun la dari aku.

Kitorang memang rapat sejak kuar sekolah rendah.
And dulu2 masa die SPM aku laa yang selalu bg tuition free kat die.

Sejak masuk Second sem aku xpenah jumpa die.
So sgt2 rindu gak laa kt budak kecik tu.HUHU!

Dia datang umah tadi sekejap nak bg buku2 aku yg dia pinjam dulu~
HAHAH! ingatkan bg apa lah kan~

Then, lepas tu aku pun terus gerak g Mahkota Parade Melaka.
( Bosann kot tempat ni) hehehe

Dah xde tempat agaknya nak lepak kt Melaka ni~
Owh yaaa..aku datang pun lambat siket masa tu..

Macam Guard dah si Amir and Yana tunggu aku kt McD!
HAHAH! so sorry kawannnn~

Then aku pun excited arr bercerita kisah2 kt UitMSame goes to them yang memang gelak2 je dgn story masing2..Sempat lagi mengumpat VC Sahol Hamid tu..haha! xgunaa..

Aku dgn Yana sama kos..Dia pun amik LAW jugak.
So, ada la citer2 gak pasal life kat sana  tuu..
X lupe jugak citer pasal Khairul Brother yg bajet ahli politik tu.

Dah penat bercerita g jalan2 jap dalam Dataran Pahlawan tu.
Ada Jelajah Berita Harian.So banyak la artis2 datang.
Duduk la jap situ tengok2 artis nyanyi2 bagai2 tu~

" siap bergambar member aku sorang ni"

Then dah x tahu hala tuju kan??
X tahu nak pergi mana!

Asyik tawaf tempat yang sama smpai lenguh kaki aku! HAHAH!

G layan cool blog japp..
Pastu pusing lagii..pusing DP tu smpai lebaM! haha..

And finally aku ajak pergi Pantai Klebang.
Saje lepak2 sana...

( aku wakilkan selipar je la! haha )

Yana ni pun dah lama x pergi sana..
Xboleh belah! Dia boleh x tahu kt situ da jadi tmpat rekreasi!

Kitorang pun lepak la kt pntai tu sampaii pukul 7..

Thennnn balikkK!
Aku pun bawak la budak ni balik kt umah dia.

Sambil2 drive kereta
kitorang pun cerita la pasal kecik2.
Sebenarnya kitorang dah kawan since tadika!
Then sekolah rendah pun sama..
Kelas dari darjah 2 smpai 6 sama.
And sekarang pun belajar kos sama.

Dah 13 tahun kitorang kawan ok!
Lama kan? !hehe.

Kitorang taman sebelah2 je! HAHAH!
tapii bukann selalu jumpa pun :(

Dan azan magrib pun berkumandang.
Maka sampailahh aku kat rumah !

Dan menaip laa aku kisah ari ni kt blog aku ni!
Okeyhh! Beban2 study dah hilang.
Dah seronok jumpa member.

Then Esok aku nak pergi Hospital Kuala Lumpur.
Ada appointment doktor.

OK DEAR READERS
TANX SUDI BACA!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...