Friday, May 18, 2012

Himpunan Batch 55 di Kahwin 2.0 :)


Well done sahabat batchku
Semoga bahagia ke anak cucu


Assalamualaikum..X sampai setahun selepas Siraj buat pengemuman khawinnya, kini Saudari Amirah pula menyusul sebagai mampelai kedua dalam batch kami. Tanggal December 2011 menyaksikan dua pasangan sweet sekolah kami Amir Halim dan Siraj Munirah yang selamat diijabkabul sebagai pasangan suami isteri. Dan kini kehidupan mereka semakin bahagia dan romantis sekali..dan kebahgiaan mereka membuatkan adrenaline aku semakin laju utk katakan YES pada khawin..ouPss..hehe..dan pastinya ramai lagi warga kisas batch 55 ni yang mengintai peluang2 keemasan utk mendirikan rumah tangga di awal usia ini..Kerana apa? Kerana perkara ini bukan lagi mimpi..sudah dua orang menjadikannya realiti..Hanya tinggal pada kemahuan sendiri sahaja..

InsyaAllah tidak berapa lama lagi seorang lagi sahabat batch kami, Saudari Amirah (Al-hafizah) yang baru sahaja menamatkan pengajian di Darul Quran akan mendirikan masjid..Alhamdulillah, barakallahu fiwalakum ya ukhti..seperti biasa..kalau kisas selalunya pasangannya mesti Kisas juga..kalau x silap, Pihak lelaki adalah bekas Pelajar Kisas juga, tapi beliau adalah senior2 kami yang disegani..hehe..apa2 pun, semoga Allah memudahkan segala urusan beliau dan segala perancangan diberkati Allah swt...

Apa Kata Muslimin?

Owh fenomena ini sangat memeranjatkan kerana yang bising2 nak khawin x jugak khawin2..yang diam2 ni pasang strategi..sungguh kagum aku pada hampa semua..hehe.. InsyaAllah, kami masih menunggu Muslimin pertama utk memecah rekod dan muram dalam batch.. Kalau Batch 54 dah dipecahkan oleh Saudara Amir Halim..batch 55 siapa pula? siapa dulu? Mungkin Thariq? Khalid? Ali? or Omar? owhh..no..kami perlukan Khalid dan Thariq pula..kerana wakil daripada Omar dan Ali sudah ada..hehe..

Disebabkan sudah 2 muslimat  disunting, jadi kami membuat tagline 2-0 !
Kerana Muslimin belum ada yang berani mengambil langkah proaktif...kasihann..hehe

Muslimat2 kisas yang lain pasti ada lagi yg pasang strategi..mudah mudahan dipermudahkan Allah swt..harap2 nya cepat2 la khabar gembira ini disebarkan..seronok juga reunion beramai ramai..huhu..

Aduhai kasihan mereka di luar negara..

Kepada sahabat2 yang dikasihi yang kini berada jauh di negara orang, sekali lagi korang semua terlepas sajian nasi minyak rakan2 batch 55...Kasihan..kasihan..kasihan..itu lah kekurangan study di luar negara..huhu..Tapi, gambar2 kebahgiaan pasti akan tersebar di laman sesawang Muka Buku..jangan sedih2 ya sahabat2 kat sana..pasti teringin benar korang pulang ke Malaysia kan? Apa kan daya, jodoh datang lebih awal daripada yang disangkakan.. insyaAllah, masih ramai lagi yg sedia menunggu kepulangan anda..entah2, korang dah selamat bina masjid kat sana kan? ceh, betul2 nak kene duku kalau khawin diam2 ni..huhu..

InsyaAllah ayuh beramai ramai hadir pada Himpunan Batch 55 di Khawin 2.0 ! hehe..
Harap2 lepas ni Himpunan Khawin 3.0 wakil Muslimin pulak la..eheem..ehemm..

siapakah? kita tunggu..kita lihat.. :)



23 comments:

Nur Zulaikha said...

student uitm mane ye?ukhti pun uitm juga ^_^

Anonymous said...

“Kalau tidak mahu kecewa,
janganlah berharap.
——————————————————-
Tetapi berharap kepada Allah,
tidak akan pernah kecewa.
Kerana kalau tidak dapat apa kita mahu pun,
Allah tetap memberikan kita yang sepatutnya.
Tinggal kita ini manusia biasa,
jarang menyedariya.
^^”
-Hilal Asyraf

Naim said...

owhh..uitm shah alam :)
tapi insyaAllah lepas ni, ke tempat lain pula. uitm mne?

Naim said...

syukran ila akhi..mudah mudahan sy sentiasa mengharap pada Allah..
Terima kasih utk peringatan ni :)

Pr0Ob AzHAaR said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Pr0Ob AzHAaR said...

salam abg naim fital.. haha... rindu plak gamaknya ngan KR sorang nih~~ hahasemoga sukses dalam hidup doakan saya jugak!

Naim said...

wsalam prob..hahaha..tq..samala, warga omar sentiasa dirindui..semoga sukses juga.insyaAllah!

Anonymous said...

ada sorg lg muslimat psg stategi diam2. hbislah korg. hehe

aNis SyaZwaNi said...

aah budak khalid kan? HAHA

Naim said...

hahaa.. ehh korang ni, siapakah beliau?? wah2, muslimat batch 55 ni asal advance sgt ni ea.haha

Nur Zulaikha said...

uitm shah alam..ukhti amek degree..adk nk kemana pulak lps ni?.hr tu ukhti ade jumpe batch korg kt sini yg amek account..

Naim said...

humm..ikutkan hati nak stay kt uitm je..tapi kemungkinan besar x dpt..hehe..insyaAllah, lepas ni ke UKM..sebab ary tuh ukm da panggil..interview..kalau ade rezeki..masuk sana la :) akak degree ape? account ea? ex kisas gak ke?

erma nazillah said...

klu diberi peluang,dh sampai seru,sy pun nk kawen awl..hehe..tp ye lah..nk wat cmne..sorg di msia sorg di mesir..nk x nk kene sbr lah dulu..klu ade jodoh x kemana..naim,sbr ye dik..haha :P

Naim said...

hehe..dah lama akak x jengah blog saya kan ! :)
semua org nk kawen awal kan..eh, bakal akak tu kt mesir ke..wah2, untung la..insyaAllah, saya doakan perancangan kahwin itu dipercepatkan ye! dan saya lama lagi kot..xde sape yg berkenan.haha

Nur Zulaikha said...

untonglah..dpt kos ape kat sane?dkt uitm ni blaja kos ape plak?ukm<universiti yg akk nk sgt masuk..huhuhu..akk ex-kisas F6..batch abd rahman..knl kn?^_^..akk amek construction management kat uitm ni.

Naim said...

owhh..ary tuh saya kt uitm pun buat Foundation Law,,and insyaAllah kt UKM nnti pun sambung degree in law jugak.. owh, akak batch rahman..of cozz la kenal kak..kita satu generasi la kiranya..cuma lain batch je kan..owh, akak uitm shah alam la kan..okeyh la tu construction management..rezeki akak kt situ..nnti akan datang, byk je peluang pekerjaan :)

.::nisa::. said...

hamboi, banyak benau share ye nih. dah rupa pisang goreng panas!

Naim said...

haaha..tulah, hot betul cerita kahwin batch kita ni..kalau aku post benda lain, xde makne nak share byk mcm ni.haha..

Anonymous said...

keburukan studi luar negara akan jadi jadi satu kebaikan kepada yg studi dalam dan luar negara bila ada wakil dari luar negara yang bina masjid... hihi

Naim said...

maksudnye ape? hahaha..tersirat betul maksudnya..

Nur Zulaikha said...

bile smbung dkt ukm?..huhuhu..amiiin..doakan akk dpermudhkan jalan..bpe lame kt uitm shah alam?

Naim said...

insyaAllah bulan 9 nnti masuk degree..dekat uitm dulu setahun je kak..sebab faoundation kan setahun.. insyaAllah akan dipermudahkan :)

Nur Zulaikha said...

owh..takpe2..perjalanan adk masih jauh..same la ngn akk..nnt senang2 dtgla 'melawat' blog akk..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...