Wednesday, June 27, 2012

Dr Morsi Kemenangannya Suatu Amaran Kepada Dunia.

Assalamualaikum..masih tidak terlambat lagi utk saya menulis tentang kejayaan terbesar Politik Islam masa kini. Semua sedia maklum, Dr Mursi seorang Hafiz Quran akhirnya dengan rasminya dilantik sebagai Presiden baru Mesir. Alhamdulillah ! Sekalung ucapan tahniah kepada beliau, seorang pemimpin Islam yang disegani ramai.


Takbir ! Takbir! Takbir !


Kita bertakbirlah atas kemenangan ini. Tidak kira siapa kita, di negara mana kita, asalkan kita Islam sahutlah kegembiraan ini dengan betakbir kepada Allah azzawajalla. Saya seperti mahu menitiskan air mata dengan kemenangan yang begitu bersejarah ini. Perjuangan Ikhwanul Muslimin yang hampir mencecah 100 tahun akhirnya mendapat kejayaan dan kemenangan paling bermakna. Bumi Mesir yang selama ini bergolak dan mempunyai banyak permasalahan politik hari ini digemparkan dengan kemenangan hebat Dr Morsi.


Saat saya menulis artikel ini, saya terfikir mengapa masih ada umat Islam yang tidak gembira dengan kemenangan ini? Meskipun ideologi dan fikrah kita mungkin berbeza, tapi sahutlah kemenangan ini dengan penuh rasa syukur kepada Allah, kerana kita tahu ini adalah kemenangan orang Islam. Meskipun Mesir itu jauh beribu batu daripada negara kita, tapi inilah Roh Kebangkitan Islam yang masuk ke dalam setiap inci badan Muslim itu. Kita semua turut sama merasai kemenangan ini sebagai suatu amaran keras kepada Dunia bahawa Islam sedang garang bangkit di seluruh dunia dan menuju kemenangan.


Bukankah janji Allah itu benar, Islam akan menang pada akhirnya. Kita sedang menuju kemenangan !


Kemenangan Dr Morsi bukan tanda kemenang Islam secara solid. Ini cuma kejayaan memecahkan kebuntuan dan cengkaman kezaliman yang selama ini menghantui bumi Islam di sana. Dr Morsi cuma satu antara beribu pemimpin lain yang sedang bangkit berjuang untuk kepentingan Islam.


Kita di sini ambil lah Roh Kejayaan ini dan sematkan sedalam dalamnya dalam jiwa ini bahawa kemenangan Islam pasti tercapai. Yang penting kita semua perlu islahkan diri, minda dan fikrah kita utk jauh ke hadapan dan berani demi membawa obor2 kejayaan Islam! Kelak obor2 ini bersatu dari semua arah dan menerangi kegelapan dunia ini yang selama ini dicengkam oleh kuasa2 dajal dunia.


Pengasas Ikhwan Imam As-Syahid Hassan Al Banna pernah berkata :


"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir roboh, maka akanku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa-jiwa muda. "Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah bangunan yang tersergam indah.."


Kini selepas beribu pengikut dilanda pelbagai mehnah dan tribulasi sehingga ada yang dibunuh seperti beliau di tembak, Syed al-qutub dihukum gantung dan pelbagai cara lagi, Benih mereka tanam sudah nampak dahannya dengan kemenangan calon dari ikhwan Dr Muhammad Morsi, namun ini bukan pengakhiran perjuangan tapi ini sebenar permulaan perjuangan, mereka masih perlu menyiram dan membaja dan juga mengawal pokok tersebut agar buah yang hasilnya sama-sama di nikmati seluruh dunia dan di nikmati di akhirat kelak.


Perlu diingat bahawa Dr Morsi akan berhadapan dengan seribu satu ancaman dalam pentadbirannya. Perjuangan menegakkan kebenaran ini bukanlah semudah meneguk segelas air. Ianya dipenuhi dengan ranjau2 berduri dan jalan2 berliku.


Apakah kita lupa Saddam Hussein seorang pemimpin Iraq yang begitu dikagumi dan dihormati di awal kepimpinnya tetapi telah diperdaya oleh Dajjal Amerika. Musuh-musuh Islam inilah yang telah merasuk pemikirannya,mereka berikan bantuan senjata, mereka berikan bantuan ketenteraan dan akhirnya Saddam Hussein menjadi seorang yang gila kuasa.Segala kekuatan yang ada digunakan untuk membunuh ribuan nyawa yang tidak berdosa dibawah pimpinannya sehingga dilabel sebagai pemimpin Muslim yang zalim. Inilah tipu daya Amerika.


Tapi di hujung karier beliau sebagai pemimpin Iraq, beliau sudah mula sedar untuk bangkit dan menebus kesilapan yang pernah beliau lakukan. Ketika itu jugalah Dajjal Amerika mengungkit ungkit kesalahan yang dilakukan oleh Saddam Hussein. Akhirnya beliau mati di tali gantung, sebagai seorang pemimpin Ahli Sunnah yang telah menjadi mainan tipu daya Dajjal Amerika.


Kata2 Terakhir yang sempat beliau ucapkan :


Jahanam Amerika ! Jahanam Israel ! Bangkit Palestin ! Hidup Mujahidin !


Inilah kerja musuh-musuh Islam yang x kan pernah berdiam diri melihat kemenangan Islam. Tetapi benarlah, Islam itu akan kekal kuat dan terus tabah melalui onak dan duri sehingga ke titisan darah terakhir. Seorang demi seorang pejuang Islam mati di medan perjuangan menegakkan kebenaran. Hari ini berkat kesabaran dan mujahadah serta doa daripada jutaan umat Islam di seluruh dunia, Mesir kembali bercahaya dengan kepimpinan yang baru. Regim Mubarak pasti tidak akan berdiam diri, musuh-musuh Islam itu pasti merencana sesuatu utk memusnahkan kebangkita ini. Iran pasti mencari jalan utk menjadi talam dua muka bekerjasama dengan Mesir. Inilah ancaman-ancaman yang perlu kita sama2 hadapi. Semoga Allah berikan kekuatan kepada Dr Morsi utk menjadi pemimpin yang adil dan melindungi Umat Islam di sana.


Semoga Mesir akan bangkit bersama Syria, Palestin, Turki dan terus bersemarak kebangkitan ini ke seluruh dunia!! Allahuakbar !


  • Satu-satunya calon yang mana dia, isteri dan lima anaknya menghafaz al-Quran.
  • Satu-satunya calon yang berjanji dan berbaiah di hadapan Allah dan rakyat untuk melaksanakan syariat Islam di Mesir.
  • Satu-satunya calon yang pernah menjadi pensyarah di 5 buah universiti antarabangsa.
  • Satu-satunya calon yang pelbagai artikelnya diterbitkan oleh NASA.
  • Satu-satunya calon yang pernah terpilih sebagai ahli parlimen terbaik di dunia dari tahun 2000-2005.
  • Satu-satunya calon yang tidak mencalonkan dirinya untuk jawatan tetapi dipilih oleh Majlis Syura.
  • Satu-satunya calon yang memperolehi sokongan dari pergerakan cendikiawan terbesar Mesir iaitu Islamic Legitimate Body of Rights and Reformation.
  • Satu-satunya calon yang berdiri di belakangnya parti politik terbesar Mesir iaitu Parti Kebebasan dan Keadilan (Freedom and Justice Party).
  • Satu-satunya calon yang berdiri di belakangnya Jemaah Islam terbesar di dunia iaitu Jemaah Ikhwan Muslimin.
  • Satu-satunya calon yang memiliki sebesar-besar projek pembangunan dan mengabungkan 1000 orang pakar dalam semua bidang kepakaran.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...