Sunday, June 24, 2012

Ukhwah Kucing2 Yang Mantap !


Meoww ! Meoow ! Jom makan puas2 ! Nanti Ramadhan x cukup makan pulak !

Assalamualaikum..Salam perkenalan buat kucing2 dibawah jagaan akak saya. nampak tu semua kucing2 yang ada kat atas ni? Ni cuma sebahagian sahaja, yang lain2 anak2 mereka ada di sangkar 3 tingkat mereka.hahaha. Bayangkannn? boleh? 

Kucing pun ukhwah mantap..apatah lagi kita kan? Pegang sama erat, makan sama berat ! ehhh ?

Mungkin ramai yang akan tertanya tanya, apa resepi pemakanan kucing2 ni.. Owhh mudah sahaja, mulakan dengan sarapan pagi yang cukup zat besi..vitamin C untuk cantikkan kulit..susu segar utk kuatkan tulang2 kaki dan tangan..suppliment untuk naikkan otot2 badan..dan x lupa juga Julab untuk lancarkan pembuangan air besar...hahaha! Sah aku menipu ! Jangan percaya ni semua karut marut saje..


Weekk ! padan muka korang kena tipu ! ( kata si Suci )

Hahaha. Kenalkan semua, ini lah Suci...ini kucing generasi kedua kat rumah..generasi pertama dah selamat ke tanah perkuburan..isk isk isk..apalah nasib di alam kubur kan..huhu..Suci nama nya sangat unik kan? Okeyh, dia ada sweet couple daripada kecik tau, nama dia kasih..mahu lihat?


Hye! Nama saya Qasih ! Sweet x nama I ? Meh sini I gigit uolz.

Inilah dia si Qasih..ini pasangan paling ideal dalam keluarga..kemana Qasih pergi...Suci mesti ada.. Mungkin itulah sebabnya nama merek Qasih-Suci !! The sweet combination..memang ukhwah mereka superb!


Hye geng ! Nama saya QiQi ! I am Mr Lonely. Xde gugurl nak saya Lah :D

Shiann QiQi.. tengah tunggu awek datang sergah lah tuh ! hahaha.Ni da masuk generasi ke-3 dah ni..sihat2 semuanya..kalau ada rancangan kesihatan kucing..mungkin mereka semua wajar masuk, disyaki obes di awal usia semuanya..hahaha..QiQi ni bagus, bila orang bawak makanan dia datang..bila bawak julab dia lari..haha..tadelahh..ngarut...ngarut..(jangan percaya)


Auchh gatalnya kepala..garuk sikit...grekk grekkk ! Comelnyee dak tecik ni :)

Yang ni x sempat taaruf la nama dia..tapi kalau x silap nama dia si Hitam...hahaha...tapi dia ada pasangan dia nama si Putih..kan dah cakap, kucing2 ni semua dah dididik dengan ukhwah yang awesome..supaya mereka saling melengkapi..hehehe.. Ni pulak da masuk generasi ke-4 !! Banyak kan generasi? Sebenarnya da masuk ke-5 da..cuma gambar2 x cukup..haha.


Alololor..shweetnye duduk dalam HandBag mummy :)

Inilah dia Si Puteh ! Ewahh Puteh nya kau eaa! haha..masa ni kecik2 je..sekarang da obes macam atok nenek dia jugak..keturunan dia ni memang cepat besar..x tau nak cakap ape..ukhwah mantap sangat..dapat makanan siap hello2 rumah sebelah..makan sama2..hehehe..bagus2..teruskan ! 


Tengok ni semua ! Si Qaseh dan Suci tengah bermesra !

Kalau nak tahu, depa berdua ni lah paling aku suka peluk2 timang2..sebab gemok gedempol..haha.. Lagipun diorang ni kan pasangan paling ideal..sweet pulak tengok..haha..x boleh dipisahkan..kalau pisah jee ! Mesti saling mencari..bising satu rumah karang..so, memang hidup Qaseh dan Suci always together la..their ukhwah ever green la :)



4 comments:

tirahzairi said...

tkt la tgk gigi kucing tue...gigit nnt la...

Naim said...

cehh..dia x kan gigit la..die ngap terus je.haha

Cik Prada said...

Kan seronok Ada kucheng.... Boleh praktis jd bapak kucheng.hoho

Naim said...

hahaha..ape yg kau cuba sampaikan ni! cik prada,sy x faham la.haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...