Sunday, August 12, 2012

Memori Terindah Bersamamu. Raya 12 Tahun Lalu ^^


Kenangan Bersama 12 TahunYang Lalu Di Pagi Raya ^^

Nice one ! Saya memang x sangka akan jumpa gambar ni..tibe2 rasa kelakar dan terharu.. How time flies..sekarang saya dah cecah 19 tahun..dan insyaAllah bulan Januari mendatang sy masuk 20 tahun..ya Allah, sekejap saya da besar kan? Bila tengok gambar kat atas ni..kecik je saya masa tu.. Kalau pandai sila teka which one me ?? siapa berjaya teka, sy bagi duit raya ..tapi datang rumah la raya k! haha..

Dalam gambar ni ada 5 insan kerdil..tapi yang tengah2 d Blue One is not my cousin..his our nephew!  Kakak sedara punye anak tapi umur dah sebaya saya dah.. Mungkin sebab die jauh dan jarang balik kg, jadi x banyak pengalaman dan cerita yang selalu kami kongsikan..

The rest yang 4 orang tu semua adalah cousin sehati sejiwa ~  both girls sama baya..sekarang diorang dah besar panjang..dah anak dara la katekan..haha..dan kami d Blacky and Yellowish pun sama baya..insyaAllah seorang bakal doktor..and me bakal peguam ! InsyaAllah..aminnnn kan ?! aminnnn..

Saya xde adik perempuan or laki, so dua cousins sy yang senget ni dah macam adik saya lah ^^ ehh diorang ni x pandai masak..so jangan la usha !! :P

Saya percaya semua orang ada kenangan terindah beraya masa zaman kecik2 kan? Seronok sangat bila pagi2 raya semua beratur panjang2 nak amik duit raya...adik beradik mak ade 12 orang..so kami semua cousin mesti la 3 gali ganda lagi ramai kan! kalau pagi raya tu ya Allah...boleh runtuh menara KLCC! Bising gamat yang teramat sangat..awak semua bayangkanlah macam ne 12 adik beradik berkumpul dan ada anak2 yang ramai..campur ipar2 lagi..memang sangat ramai ! haha.

Begitulah meriahnya beraya di kampung mak ^^

InsyaAllah i promise u..nnti bila da masuk syawal sy akan update tentang raya tahun ni..tapi bezanya sekarang da besar panjang..dulu dulu dulu kami budak2 je..dapat duit tu sangat mewah!! sekarang pun masih mewah jugak tau ! Lagi besar usia..lagi besar nilai duit raya yang kita dapat kan? setuju stuju? haha..

Selagi x kerja..selagi tu saya ada hak mintak duit raya... ^^ 

Ingat x masa kita kecik2 dulu..kalau raya ade pasang pelita kat kampung kan..ade main meriam and what so ever rite? Sekarang ni budak2 generasi baru ni..nak raya sibuk layan twitter lagi..ceh..main ipad kat rumah..main meriam dalam game je! alaaa, x best nyer lah kan... 

Kalau raya kat bandar x kan sama dgn kampung ! every year kami akan gotong royong bersihkan kampung ramai2..potong rumput..tebang pokok...pergi cari buluh...bakar sampah..masak lemang..buat rendang ramai2 kt bawah pokok nangka.. buat BBQ.. amacam x cukup indah tu ? hehe..sure la seronok kan..kalau kat bandar, I bet u..memang lain pulak suasana raya nyer kan..

Okeyh, insyaAllah mood raya dah mula terasa..sure la eksaited..hari kemenangan tu kan...apa2 pun Ramadhan masih perlu dimanfaatkan..

Sila tinggalkan komen anda..tell me kenangan mase kecik2 dulu mcm ne ? k2..Road To Syawal :)






1 comment:

iffa Afifa said...

kite same lah naim . seronok sgt kan bila ade experience mcm tu . rase lagi tak sabar-2 nak balik kg . Hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...