Friday, August 31, 2012

Minggu Terakhir di Musim CUti Panjang.




Hari berganti hari..akhirnya kusampai juga ke minggu ini.. Huh, minggu penuh debaran la katakan.. Dah penat rasanya menunggu dan terus menunggu hari bergelar Pelajar Jurusan Undang2 Universiti Kebangsaan Malaysia..Bukan untuk berbangga dan riak serta takabbur..tapi cukuplah dikatakan,

I am proud to be here..and reach this level.. I believe that this is not the end of my life..Somehow it just a beginning for me to create my name in this small world..I will always proud to be a part of Law Student coz i know this is my dream since my childhood..Alhamdulillah, tanx to Allah for assist me and giving me this golden achievement..no matter what, I always need my friends and family to support me morally..

Minggu Syawal kedua memang sangat sibuk dgn open house..Rasenyer hampir semua invitation sy pergi..dan minta maaf kalau ada sesetengah jemputan yg xdpt ditunaikan..maklumlah..setakat yg termampu..to tell u the truth, setiap hari sy balik kul 1 atau 2 pagi..pagi2 lagi dah keluar rumah, gathering dgn kawan2..ziarah rumah kawan2..g open house..dan x lupa juga selesaikan hal2 utk masuk belajar ni..

Alhamdulillah, barang2 semua dah beli..baju2 kene beli baru memandangkan size badan da berubah dgn drastik cuti 5 bulan ni...seluar pun kene beli baru...Memang terpaksa..ikutkan hati, memang guna yang lama saja..lebih jimat dan cermat kan ^^ tapi xpe la.. "time to change" ewahh..

Hari ini Jumaat barulah saya ada masa di rumah..2 hari sebelum masuk belajar ni..eloklah rasanya saya tumpukan  perhatian kt rumah pula..barang2 pun x start packing lagi..mungkin ada sesetengah kawan yg dah mula packing barang..masuk dalam beg siap2..ada yang bawak beg macam nk pergi oversea..padahal study Malaysia je..ewahh..over!! haha..tapi mungkin itu gaya korang kan..sy tengok je la dari jauh..

Ramai yang masih tertanya tanya..saya ni study law apa? Syariah ke civil ? okeyh okeyh...itulah, lain kali baca blog ni selalu..baru lah tahu !:)  Sebenarnya, sy ni belajar civil law...kenapa? ada masalah? cewahh...marah ni kalau ada orang hina kos yg saya belajar.. jangan pandang rendah..walaupun awak doktor ke, akauntan ke, pharmacist ke, dentist ke...one fine day, I believe that u will find lawyer to assist u in legal process.. hah, biasalah tu...

Apa2 pun, kita manusia memang sentiasa memerlukan antara satu sama lain..doakan sy semoga tercapai hajat dan cita2 saya ni..

InsyaAllah utk degree nanti..saya dah ada mission dan vision..azam baru pasti ada!! walaupun selalunya azam itu akan jadi semangat hangat2 tahi ayam candu..tapi setidak tidaknya ia memberi rangsangan kepada kita utk bersemangat memulakan dunia baru!! yeahh~

Sekian sahaja utk entry kali ini! bertemu di lain hari.. :)


Classmates Law masa di UiTM. I Miss All The Days With All of You.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...