Wednesday, August 1, 2012

Someone Pos Kad Raya di Rumah ^^


Assalamualaikum ! Dah lama rasanya x dapat kad raya kan? Seriesly, last time saya dapat kad raya masa Form 3 ! Its about 4 years ago ! Itu pun masa tu dah ramai yang prefer hantar ucapan raya melalui SMS..cepat, murah dan pantas kan :)


Dua hari lepas saya dapat surat,


Wahh ^^ suspen rasenyer..siapa pulak yang bagi surat ni..dalam hati penuh eksaited nak buka sampul surat tu..gelojoh betul masa tu..maklumlah, dah lama x dpt surat kan..sekali dapat mmg teruja muja la kan..


Dan terus nampak Warna Kuning ! Kad Raya tahun ni...ya Allah, ini betul2 terhibur..memang klasik habis la..masih hantar kad raya pada zaman gadget ni..tapi memang betul la, perasaan dapat kad raya ni xkan sama dgn ucapan di Fb, Twitter dan sms sekalipun..ianya lebih bermakna dgn sekeping kad yang diutus ke rumah..cewahh..


Sebenarnya memang seronok budaya pos kad raya ni..dulu2 kalau raya je, penuh rumah dgn kad2 yang dikumpul...letak kat dinding..bila ada tetamu datang, mesti akan baca2 sikit..cehh, baru terasa kehangatan beraya tu kan..sekarang ni, semua lebih prefer bagi ucapan dekat twitter dan Fb..tapi saya sangat percaya bahawa kalau budaya post kad raya boleh dihidupkan semula..ianya akan memberi kesan yang lebih baik dalam silaturrahim persahabatan kita semua ^^ setuju x?


Ha, mesti nak tahu kan siapa yang hantar kad raya serba kekuningan ini? Nanti dulu..jangan suspen..beliau adalah classmate di UiTM..sama2 belajar foundation dulu..dari jauh kad ini diutus...dari negeri Pahang ke negeri Melaka...lalu jatuh ke rumah hamba..


Terima kasih kepada Soso...nama sebenar Sofea Syukor..nama retiss Soso..haha..anda telah menceriakan hari ramadhan aku dgn kad raya yang begitu bermakna...Barulah old-school sikit..klasik dalam kemodenan..seriesly sangat appreciate !! Aku tulis dalam blog ni sebagai tanda penghargaan la...ini kad raya pertama yang sampai di rumah..xtahulah kalau ada yang lain2 turut sama nak buat kejutan dan genjatan di Ramadhan ini..sangat2 dialu alukan! ^^


Itu dia kawan saya yang baik hati telah hantar sekeping kad raya..anda? Bila lagi? ceh ceh ceh...kalau ada siapa yang sudi tu, apa salahnya kan..boleh buat koleksi peribadi..haha...k, Sekian sahaja entry kad raya..yok kita hidupkan era klasik ni.. :)



2 comments:

zaza nizam said...

ye...memang dh lama x dpt kad raya ni...

Naim said...

kan kan ^^ dah lama sangat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...