Thursday, February 7, 2013

Kapal Terbang Menghempas Bumi Melaka.Sedang orang ramai masih lagi diluit mimpi indah,tidur yang masih nyenyak, jalan yang sibuk dengan manusia jalanan.. Tiba2 ada mahkluk putih yang entah dari mana datangnya menghempas bumi Melaka !Owhh begitulah gambaran suasana pagi tadi di Cheng Height Melaka ketika para bomba sedang berusaha gigih utk memadamkan kebakaran.. Bukan apa, bimbang meletop pulak pesawat mini ni..nanti satu kondominium runtuh ! Jangan buat pasal.. haha.

Pada jam 11.15 pagi, bertempat di airport, Bt.berendam Melaka sebuah pesawat piper 28,9m skz dari Malaysian Flying Academy (MFA) telah terhempas di Bukit Cheng, Melaka. Kemalangan melibatkan seorang pelatih MFA, seorang rakyat Malaysia berumur 20 thn. Mangsa mengalami kcederaan patah kaki dan luka2 dan kini sedang dirawat di Hospital Besar Melaka.

Mujurlah tidak ada sebarang tragei meragut nyawa. Punca kemalangan ini  berlaku masih lagi disiasat. Mohon penduduk Cheng tidak gelabah dan boleh menenangkan jiwa. Semoga ianya tidak akan berulang lagi.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...