Monday, December 2, 2013

My Love Last Forever For You My Queen



Kadang-kadang, Allah sempitkan masa kita dengan terlalu banyak kerja dan urusan
Sampai kita lupa hari paling istimewa buat insan yang paling kita cintai dan sayangi
sungguh, kasih sayangnya tiada tara dan banding.




Dalam kesibukan menyiapkan assignment yang bertimbun, tiba-tiba teringat, "Eh hari ni birthday Mak", cepat2 aku capai handphone di sebelah laptop dan mula menaip ucapan selamat hari lahir kepada ibunda tercinta.

Assalamualaikum , baru perasan hari ni 1 Dec dah.
Selamat Hari Lahir mak. Semoga dipanjangkan umur, diluaskan rezeki,
ditambah keimanan dan kebahgiaan, diberikan kesihatan tubuh badan,
dikurniakan kekuatan untuk beribadat, dan sentiasa menjadi emak yang terbaik.
Terima kasih untuk segalanya, terima kasih untk jasa-jasa mak,
dan terima kasih untuk makanan yang sedap-sedap dan didikan yang cukup.
Tak de hadiah untuk mak, tapi doa untuk mak sentiasa ada. Elok2 bercuti ke Beijing nanti ! :)

Haih, baru masuk tahun dua, dah sibuk dengan mcm2 hal, sampai hampir terlepas nak wish birthday mak. Ini baru 20 tahun, esok lusa macam mana lah kan ? So thats why, setiap hari, lepas solat, jangan lupa kirimkan doa untuk kedua ibu bapa kita, setidak tidaknya kita tidak pernah lupa mereka dalam doa kita.

Tahu kan, salah satu tanda anak durhaka adalah apabila kita lupa pada ibu dan ayah kita ? Hatta kita berjaya tara mana pun, tapi kalau lupa untuk mendoakan mereka dalam kehidupan seharian kita, sungguh, rugilah kita sebagai seorang anak. Percayalah, di sebalik kejayaan kita adalah hasil doa daripada ibu dan ayah kita semua. So, keep praying for them also ! Kehidupan kita pasti diberkati .

To be a great father , we must know how to be a great son.
To be a great husband, we must know how to be a great son.

Setiap orang impikan kehidupan yang penuh dengan kebahgiaan, dan kita percaya, Tuhan memberikan kita jalan kebahgiaan bukan sahaja di dunia tapi di akhirat. Apa yang aku impikan adalah kehidupan bersama dengan orang-orang yang aku sayang. God already stated in Quran, nak keluarga bahagia, jagalah keluarga dengan pegangan agama. " ku anfusikum, wa ahlikum na ra"

Walaupun kita pernah menjadi anak yang banyak menyusahkan kedua ibu bapa kita, tapi belajarlah untuk menghargai mereka sementara mereka masih hidup ! Kasih sayang ibu membawa ke syurga ! Keep remember that my dear friends :)

Seperti mana sayangnya kita pada ibu dan ayah, begitulah juga kita curahkan kasih sayang kepada isteri dan anak2 ! haha. I am dreaming for a happy life in future.  To my future wife, if u know who you are, i know u are a great daughter, and i hope one fine day, u will be great wife of mine.

Selamat hari lahir emak! <3




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...