Wednesday, February 19, 2014

Karnival Premier Zaaba ( KAPREZA ) 2014. "Beyond Expectation, Lets Come"





Pernah dengar frasa makan Keyefci sehingga menjilat jari ? Tapi itu KFC! (mainstream)
Pernah tak dengar frasa, datang sekali nak lagi ?! Yeah itulah KAPREZA! (rare kan?)

Guys, first and foremost, actually nak introduce sikit, Kapreza ni adalah annual program yang dianjurkan di bawah Kolej Pendeta Za'ba UKM ! Perancangan untuk menjayakan program ini telah berjalan hampir setengah tahun dan ianya memakan modal serta tenaga yang cukup banyak. Jika nak dihitungkan pagi, petang dan malam mereka, memang terlalu banyak masa dikorbankan untuk memastikan kelancaran dan kejayaan program ini. Saya bukan ahli Kapreza namun diberi sedikit job untuk mempromosikan Kapreza kepada semua pembaca blog ini serta warga luar ukm yang berminat untuk bersama-sama memeriahkan program ini. Karnival ini terbuka kepada semua masyarakat baik di UKM mahupun di luar sana, tanpa mengenal warna kulit dan umur. Jadi apa lagi ? Jangan lepaskan peluang ini sebab program-program yang akan dijalankan nanti semuanya meletop ! 

Jadi, untuk melihat apakah program yang akan berlangsung sepanjang Kapreza ini, here i give u all the details, so make sure your self interested to come and support all the events! You guys will surely satisfied :)




Cuci kereta sampai bersih, bukan nak cakap apalah, tapi murah dan berpatutan!:)


Yuran RM 90, tapi menang dapat RM 500 ! Its awesome than u thought !


I told you already, its beyond expectation !
Hanya di KAPREZA anda dapat tunggang kuda serendah RM3!
What are you waiting for ? :)


KAPREZA faham kehendak makan setiap manusia.
Cabaran mudah untuk anda, bayar RM 7, makan dan buat perut happy!
Tuah badan dapat RM 150! Kalau kalah pun, kenyang dan puas! XD


KAPREZA menjanjikan realiti bukan fantasi!
Sertai Battlefield ! RM75 sahaja dan anda akan bawa pulang RM400!:)



KAPREZA menyediakan platform untuk anda tonjolkan bakat !
Ingin jadi terkenal dengan Band anda?
Sertai Battle of The Bands! Pemenang akan bawa pulang RM 500!
Tarikh : 8 Mac 2014 , Bayaran : RM 80 



Make up tutorial dan skin care oleh "AVON"
Hijab tutorial oleh " AL HIJAB SISTERS"
· "Health and Fitness Talk"

Special Gives 
(Goodie bags and lucky draw by "AVON")
( Lunch is prepared)

Bil. Penyertaan: 50 orang (girls) minimun

Tiket dijual sekarang!!! 
Vino: 016-7412025
Mus: 012-3271557




Survival Zaaba! Its not merely Explore Race, its more to Running Man !
RM 20 per team ( 4 orang ) Come and join us!
Hadiah misteri pastinya jadi rebutan:)


KAPREZA amat menggalakkan penyertaan anak2 dan adik di rumah :)
Mari adik-adik semua, pujuk kakak kat rumah tolong bawakan ke Kapreza!
Ada pertandingan mewarna, talent show, dan story telling.



"Chocolate Drop" (adaptasi daripada program money drop)
 " Jengga" (menyusun blok yang tertinggi)
"Twisting Twister" ( melakukan refleksi badan)



KAPREZA juga mengajak anda semua untuk bersama-sama menghayati Rasulullah

Tarikh: 7 Mac 2014 (Jumaat ) Masa: 7.30 malam - 11.00 malam 
Tempat: Dataran A-B, Kolej Pendeta Zaba, UKM.


Dalam kita berhibur dan bergembira, kita juga beramal!
Hanya di KAPREZA anda mampu mengubahnya.
Sertai Cancer Charity Cycling dengan penyertaan RM25.
Ingat ini adalah untuk membantu golongan yang menghidapi Cancer.
Marshall akan mengiringi anda sepanjang perjalanan di Putrajaya.
Sertai dengan ikhlas, anda dapat kepuasan :)

· 


PERTANDINGAN TENPIN BOLING KAPREZA

Tarikh: 7 Mac 2014 (Jumaat)

Masa: 2.30 petang - 6.00 petang


Tempat: KL Mega Lanes, Endah Parade, Kuala Lumpur

Bayaran : RM 80 ( Individu ) / 6 Games

Pemenang tempat pertama (Kategori Kumpulan) bakal mendapat hadiah bernilai RM200!


Tarikh tutup penyertaan 24 Februari 2014


Contact person: Aifa (017-5402007)






Akhir sekali, saya menjemput semua penduduk Bumi Perbukitan Ilmu UKM dan juga rakan-rakan pembaca sekalian yang berdekatan dengan UKM untuk hadir ke Karnival Premier Za'ba ( KAPREZA 2014) tahun ini kerana menjanjikan aktiviti yang pastinya menarik dan memuaskan. Program akan berlangsung selama 3 hari bermula 6-9 Mac 2014 ! Jadi marilah memeriahkan keadaan!Sebarang pertanyaan berkenaan program bolehlah berhubung terus dengan dengan Pengurusan Kapreza di Laman Facebook dan Twitter serta no telefon yang telah diberikan dalam setiap program :)

Facebook Rasmi KAPREZA : ( KAPREZA '14 )
Twitter Rasmi KAPREZA      : ( @kapreza14 )



Saturday, February 15, 2014

UKM Juara Debat Terbuka Astar 2014 .


Ikhwan, Sam, Azman , Naim


Alhamdulillah tanggal 10 Februari adalah tarikh yang tak akan dilupakan apabila pertama kali UKM dinobatkan sebagai Johan Debat Astar. Pertembungan dengan UIA bukanlah suatu pertembungan mudah, UKM menang dengan juri 4-3 dengan usul "Sebenarnya Kita Masih Perlukan Che Det"

Syukur tak terkata apabila diumumkan sebagai Juara setelah apa yang kami lalui bersama. Special thanks to all my seniors yang banyak membantu, Kak Farhana, Najah, Shahieza, Zaki, Shila ( izat ), Abang Asri, Abg Daniel,Mimi, MatYus, Abang Black, Kak Mira, Abang Khalis dan semua yang turut serta . Jasa dan tunjuk ajar anda amatlah berguna sepanjang kami disini.

To teammate, anggaplah ini sebagai permulaan yang baik. Ingat pesanan senior, ikutlah resmi padi, semakin berisi semakin tunduk. Jangan berbangga dengan apa yang ada. yeah, its right !:)

Terima kasih atas kerjasama yang baik daripada semua ahli pasukan. Azman such a great debater i ever known. U deserve to be best speaker masa final tapi mungkin xde rezeki, its ok. Sam, adalah orang yang paling banyak improve sepanjang astar ini. Syukur kerana he did a very good job ! Ikhwan pula adalah simpanan paling berguna dan brilliant ! banyak membantu dari semua aspek. He alwez trigger us with brilliant ideas and facts. Thanks untuk semuanya guys!

Tak lupa juga kepada Universiti Malaya, terima kasih atas penganjuran yang lancar dan baik ! Semoga UM meneruskan pertandingan ini pada masa masa akan datang. Kami UKM dah berjaya bawak pulang piala kejuaraan, moga2 semangat ini terus kekal di hati kami.  Alhamdulillah. semoga terus sukses!

Our best moment ever :









p/s : jangan lupa baca previous post ( CLICK HERE )



Friday, February 14, 2014

Dunia Debat: Perjalanan UKM di Debat Astar 2014



Team Astar : Ikhwan, Sam, Naim, dan Azman

3 Februari 2014, aku pulang ke kampus bagi perkampungan debat untuk persediaan ke Astar. Syahdu rasa hati sesampai di ukm cuma ada 3-4 kerat sahaja junior debat yang berkesempatan ke perkampungan kali ini. Terus teringat masa 1st year dulu, perkampungan pasti akan meriah, ramai yang datang, dan sangat menaikkan semangat. Senior2 pun ramai yang turun padang.

Tapi tak apelah, mungkin ada hikmah di sebalik semua yang terjadi. Berbekal baki 4 hari yang ada sebelum ke Astar, kami baru lah terhegeh hegeh mencari fakta dan mengkaji usul demi usul. Siang malam pagi petang, hidup hanya berfokus kepada usul-usul debat Astar. Alhamdulillah, walaupun sedikit namun masih berjalan lancar dan Allah berkati usaha ini.

Sempat juga bertandang ke UPM jiran di Serdang utk adakan sedikit friendly match sebelum ke pertandingan sebenar. Seronok dan meriah betul sambutan yang diberikan. Terima kasih atas jalinan baik ini. Petang hari sempat juga kita semua berhibur dengan permainan tradisional baling selipar. 1001 kenangan kanak2 kembali mencuit minda. haha, terima kasih UPM for a nice treat ! :)

Malam sebelum ke Astar, semua berkumpul di bilik debat . Cuma ada beberapa kerat utk mendengar pengumuman team ke Astar. Tak seperti selalu, ramai yang akan turut serta pada malam pengumuman team. Nama diumum dan yang tersenarai adalah  Azman, Sam, aku dan juga ikhwan. 4 gandingan lelaki yang diberi amanah besar ke Astar. Perasaan takut itu datang mengenangkan UKM tahun lepas dah pun mara ke Final. Jadi, setidak tidaknya kami juga perlu ke Final.

UKM tak pernah menang Debat Astar sejak pertama kali ia diperkenalkan. Pasti ia bukan suatu amanah yang ringan untuk kami berempat memastikan kemenangan pada penampilan kali ini. Inilah pertama kali kami digandingkan bersama kecuali dengan Azman, ive been working with him masa Penang Debate Open last year and we make it to Final. Kali ini kami berempat perlu bekerjasama walau apa juga yg terjadi.

Yes, inilah team paling awesome yang pernah aku ada. Setiap hari semasa pertandingan kami akan muhasabah diri, tegur yang mana kurang, nasihatkan apa yang perlu diubah, dan sentiasa betulkan niat utk buat yang terbaik. Niat berdebat adalah utk perkongsian ilmu dan bukan utk menipu . Benar kami dimarah dan dikritik tapi tak apelah, itu semua kami terima. Yang mana baik kami ambil utk kebaikan bersama.

Alhamdulillah, berkat doa daripada semua dan usaha yang berterusan Allah permudahkan jalan kami sehingga ke Final. Bermula dari sidang 18 kami kekalkan momentum sehinggalah menjadi Juara Liga.. Peringkat Suku Akhir kami bertemu dengan UiTM, kemudian separuh Akhir bertemu dengan UIA dan sekali lagi Final bertemu dengan UIA. 

Syukur yang tak terkata bila diumumkan berjaya ke Final. Kami sedar, impian untuk menjadi juara tinggal setapak sahaja lagi. Sekali lagi Final Astar menemukan UKM dan UIA. Ahli Pasukan UIA yang sama juga berada di pentas Final tahun ini, nampaknya UIA kekal tidak mahu buat perubahan. Takpelah, kami tampil bawa pembaharuan,muka baru dan gaya baru.


Nak tahu cerita selanjutnya ? Siapa yang menang ?

okeyh, follow my next post! ( CLICK HERE )   :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...